Ţara din Europa cu plaje frumoase unde şezlongul este 20 de lei, ciorba de peşte 12 lei şi berea 7 lei!

Numărul românilor care merg în sezonul estival în concediu pe litoralul românesc este în scădere din cauza prețurilor tot mai mari și serviciilor de slabă calitate.

18 iul. 2022, 07:45

Albania este o destinație de vacanță perfectă pentru vară. Relativ aproape și cu prețuri destul de mici, este noua atracție a românilor.

Pe grupurile destinate vacanțelor în această țară, românii deja își fac planuri. Un turist care urmează să ajungă acolo a întrebat cât e șezlongul. Cei care au ajuns deja acolo i-au răspuns că prețurile nu sunt foarte mari. De exemplu, o persoană scrie că a plătit 500 de leke, echivalentul a 21 de lei, pentru două șezlonguri și o umbrelă, în Durres.

De ce nu se mai duce nimeni pe litoralul românesc. Primarul Constanței recunoaște că nu se merită
Alții spun că au șezlongul asigurat de la hotelul unde sunt cazați. Pe un alt grup, un alt turist povestește despre experiența sa în Sarande, Albania.

„Umbrelă + 2 șezlonguri – 1000 lek (40 lei), o bere la bar – 200 lek (8 lei), parcare pentru cei care nu sunt cazați la hotel – 500 lek pentru o zi (20 lei). Sincer, mă așteptam la prețuri mult mai mari având în vedere ca cea mai ieftină cameră în hotel am văzut ca depășește 100 euro”, povestește un turist.

Cea mai spectaculoasă plajă din lume e la o oră și 30 de minute de România. Prețurile sunt mai mici decât pe litoralul românesc
Într-o altă postare, el prezintă prețurile la mâncare: „o ciorbă de pește 12-16 lei, un platou serios cu fructe de mare costă 32 de lei, un gyros mare de pui sau porc 12 lei, o mâncare tradițională undeva la 16-20 de lei, o bere la halbă 6-8 lei”.

Chiar dacă nu se ridică la nivelul Greciei sau Bulgariei în preferințele românilor, Albania a început să fie descoperită de conaționalii noștri și devine o destinație tot mai populară.

Albania are plaje absolut superbe, cu nisip auriu și apă limpede și turcoaz. Numărul românilor care merg în sezonul estival în concediu pe litoralul românesc este în scădere din cauza prețurilor tot mai mari și serviciilor de slabă calitate.

Cei mai mulți aleg să meargă în vacanță în Bulgaria sau în Grecia. Pe grupurile dedicate, este plin de postări ale celor care anunță că merg pentru prima dată.

Sunt și români care aleg destinații noi, iar numărul celor care descoperă litoralul din Albania este în creștere.

Preţuri litoral 2022. Cât costă un concediu la mare, în funcţie de staţiune
Plajele sunt superbe, iar prețurile, mici, după cum a scris un turist român pe grupul Vacanțe sub 500 de euro, de pe Facebook:

„Albania pare foarte faină după o săptămână. Berat si Gjirokastër sunt superbe, vin cu detalii în postări viitoare dedicate. În Tirana vezi cam totul într-o jumătate de zi. Oamenii sunt drăguți, vremea excelentă, berea rece, iar de prețuri nu mai are rost să zic nimic. Spre exemplu, o ciorbă de pește 12-16 lei, un platou serios cu fructe de mare costă 32 de lei, un gyros mare de pui sau porc 12 lei, o mâncare tradițională undeva la 16-20 de lei, o bere la halbă 6-8 lei.”