Albul este culoarea verii: Cum să ne îmbrăcăm şi să ne amenajăm casa FOTO

Culorile verii sunt întotdeauna cele calde şi pline de viaţă, precum galben, roşu sau portocaliu. Designerii atrag atenţia că este nevoie şi de o culoare care să relaxeze după atâta "nebunie": albul.

RomaniaTV.net
18 aug. 2013, 14:58
Albul este culoarea verii: Cum să ne îmbrăcăm şi să ne amenajăm casa FOTO

Albul este folosit vara aceasta atât în designul interior, cât şi în cel vestimentar.

Leatrice Eiseman, directorul executive al Institutului de Culori Pantone – cel care stabileşte trendurile anuale în ceea ce priveşte culorile, spune că albul este preferat în acest moment întrucât denotă simplitate şi sofisticare, fiind o alternativă mai „proaspătă” la culorile vii ale sezonului.

Roseanne Morrison, directoarea companiei de consultanţă în modă, Tobe, este de acord. „Albul, care este de fapt absenţa culorii, este o uşurare – calmul după nebunia de culori cu care am fost inundaţi în ultimii doi ani„, a spus ea.

Asta nu înseamnă că nu mai sunt la modă culorile. Nuanţele de pietre preţioase, precum verdele smarald, care este de altfel şi culoarea anului 2013, merg perfect cu albul. În plus, prognoza pentru această toamnă aduce în preferinţe combinaţia de alb şi maro.

Fiţi atenţi să nu exageraţi, însă, cu albul, fiind de preferat să îl amestecaţi cu alte culori. De exemplu, puteţi să combinaţi albul cu crem, beige sau culoarea nisipului, pentru un aspect sofisticat.

În lumea auto, maşinile albe sunt la mare vânzare anul acesta, spun companiile americane, iar în lumea designului interior, foarte populare sunt bucătăriile şi băile albe, cu blaturi şi alte elemente din marmură albă.

Debbie Baxter, designer de interior, recomandă echilibrarea unei camere albe cu culori acvatice, pentru că „orice nuanţă de albastră arată bine cu alb”. Pereţii albi, de exemplu, merg foarte bine cu accente în culori neutre, precum nuanţe de lemn şi beige. Albul şi negru sunt o combinaţie mai dură, în schimb, alb şi maro-ciocolatiu este de preferat.

Accesoriile albe decorative, precum florile sau lumânările, sunt la mare modă, a mai sugerat Baxter.