Alcoolemie uriaşă pentru şeful de poliţie găsit inconştient în maşină. Omul legii a intrat în comă alcoolică

Șeful Poliției Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 18 decembrie, după ce a fost găsit inconștient, în mașina instituției, pe o stradă din oraș.

11 ian. 2021, 09:22
Alcoolemie uriaşă pentru şeful de poliţie găsit inconştient în maşină. Omul legii a intrat în comă alcoolică

Alcoolemia din sânge a șefului Poliției Locale ar fi fost de peste 5 la mie, potrivit unor surse citate de alba24.ro. Această alcoolemie uriaşă a fost determinată după prelevarea probelor biologice, deoarece acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest în momentul în care a fost găsit. Sursele mai susțin că Daniel Ilcu a intrat în coma alcoolică, în noaptea în care a ajuns la spital, iar medicii s-au luptat să îi salveze viața.

Oficial, autoritățile, nu au oferit aproape deloc informații despre incidentul în care a fost implicat șeful poliției locale. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a fost deschis un dosar penal in rem, din cauza faptului că acesta nu ar fi putut fi audiat până în acest moment.

Citeşte şi Poliţist lovit şi târât pe carosabil în Bucureşti. Un şofer care circula pe sens interzis a demarat cu agentul agăţat de portieră

De asemenea, sursele mai susțin că ancheta în sine este una dificilă, din cauza faptului că Daniel Ilcu nu ar  fi fost văzut în timp ce conducea automobilul în care a fost găsit, iar singurii martori sunt persoanele care l-au găsit pe acesta în mașină.

Repoterii alba24.ro, l-au contactat pe Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia. Acesta a declarat că șeful poliției locale, Daniel Ilcu nu a mai mers la birou din data de 18 decembrie și că pe luna respectivă și-a adus un concediu medical.

De asemenea, Gabriel Pleșa a mai declarat că a început o anchetă disciplinară la nivelul Poliției Locale Alba Iulia pentru a stabili ce s-a întâmplat în noptea de 17 decembrie și ce măsuri va lua la nivel instituțional.