ALDE a rămas fără grup parlamentar la Camera Deputaţilor. Tăriceanu anunţă înfiinţarea unui nou grup împeună cu Pro România

ALDE a rămas oficial fără grup parlamentar la Camera Deputaților, după demisia a cinci deputaţi. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat formarea unui nou grup parlamentar, Democraţia, împreună cu Pro România.

RomaniaTV.net
18 sept. 2019, 10:48
ALDE a rămas fără grup parlamentar la Camera Deputaţilor. Tăriceanu anunţă înfiinţarea unui nou grup împeună cu Pro România

UPDATE Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, anunţă că deputaţii formaţiunii vor face parte dintr-un grup parlamentar mixt, împreună cu PRO România, întrucât grupul parlamentar al ALDE a ajuns în imposibilitatea de a funcţiona, după plecarea a doi deputaţi.

Tăriceanu a afirmat, miercuri, că prin plecarea a doi deputaţi din grupul parlamentar din Camera Deputaţilor, ALDE s-a aflat în situaţia ca grupul parlamentar să nu mai poată funcţiona, întrucât nu mai era respectat numărul mimin de zece parlamentari.

„Ca urmare a acestor decizii care vin să afecteze situaţia partidului, decizii ale lor care sunt împotriva intereselor partidului, decizia noastră a fost de a-i exclude de la conducerea organizaţiilor şi ca urmare a acestor gesturi ostile făţişe şi-au pierdut calitatea de membri ALDE”, a spus Tăriceanu.

El a spus că soluţia de perspectivă este de a funcţiona într-un grup mixt, în mod similar cu situaţia de la Senat.

„Va fi un grup mixt, am discutat cu cei de la PRO România şi vom avea un grup care numeric va permite colegilor mei să îşi păstreze şi poziţiile deţinute conform algoritmului în structurile de conducere ale Parlamentului, la nivelul comisiilor… E o pierdere pe care nu pot decât să vă spun că o regret, însă am constatat că aceste decizii ale lor – şi unul dintre colegi a şi confirmat – fac parte dintr-un plan mai amplu de a aservi ALDE PSD-ului, de a o ajuta pe doamna Dăncilă să aibă votul necesar în Parlament atunci când vine să ceară votul de încredere şi sigur să se menţină la guvernare împreună cu partidul domniei sale”, a declarat Tăriceanu.

Cinci parlamentari au părăsit grupul ALDE din Camera Deputaţilor, astfel că acesta va fi desfiinţat. Conducerea Camerei a luat act de demisiile celor cinci parlamentari din partidul lui Tăriceanu. Este vorba despre Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă, Marian Cucşa, Alexandru Băişanu şi Mihai Niţă. Aceştia urmează să-şi desfăşoare activitatea în Parlament ca neafiliaţi. 

De asemenea, şi grupul ALDE de la Senat a fost desfiinţat, pentru că nu mai întrunea numărul minim de membri.