ALDE, acuzaţii grave: Cu cele 2 miliarde de lei pe care le-a dosit Orban ca să cumpere primari de la PSD, cumpărau măşti la copii

Reprezentanţii ALDE fac acuzaţii grave la adresa Guvernului Orban, după ce Raluca Turcan a declarat că este imposibil ca Executivul să asigure măşti pentru toţi elevii şi profesorii din ţară. 

RomaniaTV.net
22 aug. 2020, 16:05
ALDE, acuzaţii grave: Cu cele 2 miliarde de lei pe care le-a dosit Orban ca să cumpere primari de la PSD, cumpărau măşti la copii

ALDE acuză Guvernul Orban că a „dosit” două miliarde de lei ca să cumpere primari de la PSD, în loc să achiziţioneze măşti pentru elevi şi profesori.

„Nu au asigurat măştile pe care şi-au asumat că le vor da românilor din categorii defavorizate şi nici nu au dat măştile prevăzute în lege, cele 30 pe lună. Nu au făcut absolut nimic! Acum nu sunt capabili nici măcar să asigure măşti pentru elevi şi profesori.

Cu cele 2 miliarde de lei pe care le-a dosit Orban la fondul de rezervă ca să cumpere primari de la PSD, mai bine cumpără măşti pentru copii”, mai spun cei de la ALDE.

Acuzaţiile reprezentanţilor ALDE vin după ce vicepremierul Raluca Turcan a declarat că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii”, însă există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite de la stat, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii.

„Există categorii defavorizate care sunt beneficiare de măşti gratuite din partea statului, prin achiziţia făcută de Ministerul Sănătăţii. Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale, să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie. Să spunem că îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile. Însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Raluca Turcan.

Citeşte şi Călin Popescu Tăriceanu: „De ce întârziaţi cu măştile? Nu v-aţi înţeles la comisioane?”