ALDE cere Guvernului să mărească pensiile. „Economia e tot la terapie intensivă. Nu se hrăneşte cu hotărâri şi ordonanţe”

Preşedintele ALDE Dâmboviţa acuză Guvernul că ia decizii "care nu ajută pe nimeni" şi din acest motiv "economia este la terapie intensivă". Petre Ionel crede că "dacă acest Guvern vrea să facă cu adevărat ceva bun, atunci să înceapă cu mărirea veniturilor populației, să mărească pensiile așa cum prevede legea".

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 06:25
ALDE cere Guvernului să mărească pensiile. „Economia e tot la terapie intensivă. Nu se hrăneşte cu hotărâri şi ordonanţe”

„Dacă economia ar funcționa cu hotărâri de guvern, ordine și decrete militare cred că am avea cea mai tare economie din lume! Marii lideri PNL încă nu au realizat că degeaba dau hotărâri și ordonanțe prin care comandă economiei să repornească, că degeaba promit miliarde de euro peste 2-3 ani că economia reală tot nu va porni!

La o lună de la chermeza de la Clubul Diplomatic în care promiteau mii de km de autostradă și de căi ferate, economia este tot la terapie intensivă și tot ce face guvernul Orban este să dea noi și noi hotărâri de guvern care nu ajută pe nimeni.

IMM INVEST nu a reușit să stimuleze nici măcar 3% din cele peste 400.000 de IMM-uri, sute din ele închizându-și porțile în fiecare săptămână. Acum au venit cu o nouă invenție: 1 miliard de euro în extinderea rețelei de gaze naturale. Da, România, în ciuda producției proprii de gaze naturale, are un grad de utilizare extrem de redus al acestora în sistemul casnic.

Dar dacă Orban s-ar deplasa doar câțiva kilometri în afara Bucureștiului ar vedea cum în satele din Dâmbovița, Prahova sau Giurgiu, unde s-au extins rețelele de gaze naturale, mai puțin de un sfert dintre locuitori s-au branșat la ele. Dintr-un motiv simplu: nema para! Adică oamenii nu își permit branșarea și mai ales îi sperie ideea că nu știu cât vor plăti la iarnă gazul.
Deci doar extinderea rețelei nu rezolvă problema, ci doar bagă niște bani în buzunarele firmelor de casă ale PNL care vor îngropa în pământ conductele, conducte care vor rămâne moarte dacă oamenii nu se vor branșa!

Așa că, dacă acest guvern vrea să facă cu adevărat ceva bun, atunci să înceapă cu mărirea veniturilor populației, să mărească pensiile așa cum prevede legea și acești bani vor rezolva și branșarea la gaze și funcționarea pe ansamblu a economiei. Pentru că, ce nu înțelege guvernul Orban este că economia nu se hrănește cu hotărâri și ordonanțe de guvern, ci are o lege mult mai simplă: cerere și ofertă!

Stimulând doar oferta nu rezolvi decât o jumătate din problemă și economia rămâne tot la terapie intensivă!”, a scris Petre Ionel, liderul ALDE Dâmboviţa, pe Facebook.

Reacţia liderului ALDE vine în contextul în care ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că pensiile vor creşte cu 10 la sută, chiar dacă legea promulgată de preşedinte prevede că acestea trebuie majorate cu 40 la sută.

Cîţu a propus creşterea pensiilor cu 10%, dar decizia e la Orban: „Decizia este una politică şi s-ar putea să fie mai mare creşterea”


loading...
Partenerii noștri