ALDE, despre apelul de excludere al lui Guy Verhofstadt: Ambiţia de a ocupa unele funcţii europene nu justifică asemenea minciuni

ALDE România respinge afirmaţiile liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, care a anunţat că a cerut excluderea partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu din alianţa europeană.

RomaniaTV.net
25 apr. 2019, 18:35
ALDE, despre apelul de excludere al lui Guy Verhofstadt: Ambiţia de a ocupa unele funcţii europene nu justifică asemenea minciuni

„@guyverhofstadt minte: Grupul ALDE din Parlamentul European nu a luat niciodată în considerare şi, evident, niciodată nu a decis să expulzeze ALDE România. Statutar, acest lucru nu s-ar putea întâmpla, atâta timp cât suntem membri ai Partidului ALDE. Ambiţia lui Verhofstadt pentru unele poziţii la nivel european nu justifică astfel de minciuni”, se arată într-o postare în limba engleză de pe contul de Twitter al ALDE România.

Guy Verhofstadt anunţase anterior, tot într-o postare pe Twitter, că a cerut excluderea partidului condus de Călin Popescu-Tăriceanu din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa.

„Din păcate, situaţia din România continuă să regreseze. Grupul ALDE a decis la începutul lunii aprilie să excludă ALDE România. Ne aşteptăm ca partidul ALDE să urmeze această decizie şi să îl excludă în mod oficial din mişcarea noastră, cât mai curând posibil”, a scris Verhofstadt pe contul său de Twitter.