ALDE, după ce Iohannis a anunţat întrebările de la referendumul pe Justiţie: Produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri

ALDE, formaţiunea politică condusă de Călin Popescu Tăriceanu, reacţionează după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind organizarea referendumului şi a anunţat şi întrebările la care sunt invitaţi să răspundă românii în 26 mai. 

RomaniaTV.net
25 apr. 2019, 12:30
ALDE, după ce Iohannis a anunţat întrebările de la referendumul pe Justiţie: Produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri

„Președintele Klaus #Iohannis lovește din nou

După ce ne-a fiert doi ani și mai bine cu al său referendum pe justiție, azi ne-a venit „lumina” de la Ierusalimul cotrocenist. Din păcate, nu ne luminează deloc, mai degrabă ne întunecă deplin.

Sunt întrebări care produc mai degrabă alte întrebări decât răspunsuri.

Pentru noi e clar că această improvizație de #referendum nu este decât o nouă dovadă că dl Iohannis nu a înțeles nici în al doisprezecelea ceas care este rolul unui Președinte. Îi mai spunem o dată poate înțelege pentru ultimele 6 luni de mandat: rolul unui președinte este de a uni și nu de a dezbina! De a clădi și nu de a dărâma!

Și mai speră președintele că, prin convocarea referendumului în paralel cu alegerile, va purcede alături de Rareș Bogdan și Ludovic Orban să bată țara-n lung și în lat, doar-doar le-o mai sălta procentele.

Iar la întrebarea dacă președintele va folosi banii publici ai Administrației Prezidențiale pentru a face campanie alături de PNL nu ne trebuie un referendum național pentru a ști dinainte răspunsul”, se arată într-un punct de vedere exprimat de reprezentanţii ALDE pe pagina de Facebook.