Alec Baldwin, pus sub acuzare pentru uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Câți ani de închisoare riscă actorul

Alec Baldwin a fost pus sub acuzare, joi, de un procuror din statul american Nex Mexico. Alături de actor au fost puse sub acuzare și alte persoane pentru împușcarea mortală a regizoarei de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare ale westernului „Rust”.

19 ian. 2023, 20:17
Alec Baldwin, pus sub acuzare pentru uciderea regizoarei Halyna Hutchins. Câți ani de închisoare riscă actorul

Alec Baldwin și Hannah Gutierrez-Reed, armurier al filmului, au fost acuzați de ucidere din culpă, la mai bine de un an de la tragicul incident. S-a întâmplat în octombrie 2021 pe platourile de filmare de lângă orașul Santa Fe din New Mexico.

Procuroarea americană Mary Carmack-Altwies a spus că David Halls, asistentul de regie al „Rust”, a semnat o înțelegere în care recunoaște folosirea neglijentă a unei arme mortale. La câteva zile de la accidentul mortal, Halls recunoscuse că nu a verificat toate gloanțele din arma cu care a tras Baldwin.

Citește și Alec Baldwin s-a reîntors pe platourile de filmare. „N-am mai muncit din 21 octombrie, când s-a întâmplat acel oribil accident”

„După o revizuire temeinică a dovezilor și a legislației statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a aduce acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare a ‘Rust’”, a declarat joi Carmack-Altwies.

„Nimeni nu este deasupra legii și toată lumea merită dreptate”, a mai spus ea.

De asemenea, și Gutierrez-Reed va fi pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă. În New Mexico infracțiunea poate să aducă o condamnare de până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari.

Citește și Momentul în care Alec Baldwin află că a ucis-o pe Halyna Hutchins a fost făcut public. Şocul actorului cu greu poate fi descris în cuvinte

Cum s-a petrecut accidentul teribil în care a murit regizoarea

Regizoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă cu un pistol de recuzită cu care Alec Baldwin exersa o scenă în timpul filmărilor din New Mexico. Arma s-a descărcat, iar glonțul a lovit-o atât pe ea, cât și pe regizorul Joel Souza. Regizorul a fost spitalizat și a reușit să scape cu viață.

Mai mulți martori au relatat că pe platou s-a strigat „pistol rece” înainte ca arma să îi fie înmânată lui Baldwin, un termen care se referă la o armă de recuzită inofensivă.