Cum îşi umileşte România GLORIILE! Aleea Succeselor din Herăstrău a ajuns O BATJOCURĂ

Medaliaţilor români de la Beijing le-au fost dedicate,. în 2008, primele opt stele pe Aleea Succeselor din Parcul Herăstrău din București, realizată după modelul celebrei Walk of Fame din Hollywood.

19 mart. 2015, 10:21

Acum, casetele cu amprentele unor staruri precum Alina Dumitru, Sandra Izbașa, Geta Andronache, Constantina Diță, Mihai Covaliu sau Ana Maria Brânza sunt o amintire, scrie SportNews.

Alina Dumitru, prima olimpică de aur a României la Olimpiada de la Beijing, a fost cea care şi-a lăsat prima amprentă pe aleea din Herăstrău, inaugurată în toamna lui 2008, pe 3 octombrie.

Sandra Izbaşa, 18 ani atunci, marile canotoare Geta Andrunache şi Viorica Susanu, de două aur la JO, sabrerul Mihai Covaliu, spadsina Ana Maria Brânză, toate fetele din echipajul de 8+1, toți și-au lăsat palmele în cimentul din Herăstrău.

Elisabeta Lipă, Andreea Răducanu, Rică Răducanu, Gabi Szabo și Monica Roșu participau la festivitatea de acum 8 ani, plus Primarul General al Bucureștiului, Sorin Oprescu.

Astăzi, casetele cu amprentele celor care au adus glorie României din Parcul Herăstrău, situate pe o alee în stânga intrări dinspre Piața Charles de Gaule, sunt sparte și invadate de buruieni. Sub ploaie și zăpadă, plăcile cu numele sportivilor nici măcare nu se mai văd. Cadrele metalice sunt smulse si, probabil, au ajuns la fier vechi.