ALEGERI 2014. Paleologu: Ponta a fost mai clonţos. Pe Iohannis l-aş sfătui să ia cursuri de retorică

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Deputatul Theodor Paleologu a declarat, la RFI, că-l sfătuieşte pe candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, să ia cursuri de retorică. "Victor Ponta a fost mai clonţos în confruntarea de la Realitatea TV, dar dacă ne interesează caracterul omului, dezbaterea de marţi este în mod absolut evident favorabilă lui Iohannis", spune parlamentarul, care-l susţine pe Klaus Iohannis.

12 nov. 2014, 09:44
ALEGERI 2014. Paleologu: Ponta a fost mai clonţos. Pe Iohannis l-aş sfătui să ia cursuri de retorică

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. În opinia lui Theodor Paleologu, „dacă o asemenea dezbatere e o luptă de cocoşi, atunci sigur, Ponta a fost mai clonţos. Dacă-i o partidă de box, sigur, Ponta a dat mai mulţi pumni. Dacă-i un concurs de minciuni, clar, Ponta a câştigat detaşat. Dacă însă ne interesează caracterul preşedintelui, atunci mie mi se pare evident că Iohannis este infinit preferabil. Dacă ne interesează caracterul omului, dezbaterea de ieri este în mod absolut evident favorabilă lui Iohannis”.

Parlamentarul regretă că Iohannis „nu a spus mai multe. Putea să fie mult mai tranşant pe problema Roşia Montană (…). Şi pe alte subiecte putea să fie mai tranşant, inclusiv pe problema votului din străinătate. A spus anumite lucruri, dar putea să fie şi mai tranşant, să spună foarte clar că acest comportament este dispreţ faţă de concetăţenii noştri. Putea să fie mai tăios. Iohannis, ştim asta, nu-i un mare vorbitor, dar dacă ne interesează caracterul, dacă ne gândim acum la caracterul omului, mi se pare emisiunea de ieri extraordinar de clară şi arată într-adevăr o poziţie a unor oameni veniţi din două lumi total diferite, am văzut două personaje care în mod normal nu fac parte din acelaşi film”.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta-Klaus Iohannis, prima dezbatere electorală. Cum s-au contrat cei doi

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Întrebat ce sfaturi i-ar da lui Klaus Iohannis pentru următoarele dezbateri cu Victor Ponta, Theodor Paleologu, membru PMP, a răspuns: „E prea târziu. Dacă devine preşedinte, l-aş sfătui să ia cursuri de retorică. Se poate învăţa, nu e deloc greu şi nu-i nici o ruşine, sunt mari preşedinţi, mari oameni de stat, care au învăţat lucrul ăsta (…). Nu e un om care exprimă emoţii, nu-i un om foarte spontan, dar asta se poate învăţa„.