ALEGERI 2020. Rareş Bogdan a dezvăluit datele scrutinelor din acest an. Orban confirmă

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, joi, la „Marius Tucă Show”, că alegerile generale vor fi organizate în 5 decembrie, iar cele locale la sfârșit de septembrie sau început de octombrie.

23 apr. 2020, 15:30
ALEGERI 2020. Rareş Bogdan a dezvăluit datele scrutinelor din acest an. Orban confirmă

UPDATE: Primul ministru Ludovic Orban susţine că alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie, dacă un prim val al epidemiei se va stinge la începutul lunii iulie. În ceea ce priveşte scrutinul pentru Parlamentul naţional, Orban spune că s-ar putea asigura „o prezenţă la vot semnificativă” prin introducerea votului prin corespondenţă în ţară sau a votului electronic „bine securizat”.

„Am şi prezentat public care e punctul meu de vedere astăzi, sigur că trebuie să vedem evoluţia epidemiei. Dacă primul val se va stinge, să spun, spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val ar fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie. Părerea mea e că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine, evident, să fie, într-adevăr, posibile, din punctul de vedere al contextului epidemiologic” a afirmat Orban, joi seară, la B1 Tv.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, Orban vorbeşte despre posibilitatea introducerii votului prin corespondenţă inclusiv în ţară sau a votului electronic „bine securizat”, modalităţi de vot care ar asigura o prezenţă la vot „semnificativă”.

„Vom vedea ce se va întâmpla. În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie, ca să fie exact. Ca asta e data posibilă. În cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte, aşa cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a adăugat primul ministru.

„Alegerile vor fi în 5 decembrie, alegeri generale, iar alegeri locale, încercăm să organizăm la sfârșit de septembrie început de octombrie”, a spus Rareș Bogdan.

Întrebat dacă mai este interesat să candideze la Primăria Capitalei, liderul PNL a spus că rămâne europarlamentar.

„Nu sunt interesat de o carieră în administrație în Primăria Capitalei, nu vreau să candidez. Eu rămân europarlamentar, rămân în zona politic”, a declarat Bogdan.

 

Acesta crede că România, condusă de Guvernul PNL, s-a descurcat „mai bine decât se spera” în ceea ce privește gestionarea crizei generate de coronavirus.

„PNL, după un an fabulos, 2019, după câștigarea alegerilor prezidențiale, a venit perioada guvernării, negociind cu 8 grupuri politice am investit un guvern. Au început primele măsuri guvernamentale, iar la început de martie pandemia COVID-19 a lovit în plin România. Din punct de vedere al crizei medicale, cred că România s-a descurcat mai bine decât se spera”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.

Acesta este convins că Guvernul și președintele vor anunța măsuri concrete de relansare a economică: „E cel mai pregătit dintre președinții ultimilor 30 de ani, a gestionat un oral care s-a dezvoltat fantastic, Sibiul, nu va face greșeli, nu va lua decizii pe care să le întoarcă ulterior”.


loading...
Partenerii noștri