ALEGERI 2020. Victor Ponta, despre alianţa cu PSD: O să pierdem separat dacă nu ne unim forţele

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a spus miercuri, într-o conferință de presă comună cu vicepreședintele PSD Radu Moldovan, că dacă cele două partide nu vor face o alianţă pentru alegerile parlamentare, rezultatul va fi că "o să pierdem separat".

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 16:32
ALEGERI 2020. Victor Ponta, despre alianţa cu PSD: O să pierdem separat dacă nu ne unim forţele

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. „Din punctul meu de vedere şi din punctul de vedere al celor care gândesc strategic, ar trebui să ne unim eforturile şi să ne luptăm cu PNL. Nu ni le unim? Probabil că o să pierdem separat. Eu cred că, aşa cum cred că la Bistriţa va câştiga, va fi pe primul loc alianţa pe care am făcut-o, probabil că şi la nivel naţional s-ar întâmpla la fel la parlamentare. (…) Ar avea sens să construieşti o opoziţie care să fie, de fapt, o alternativă. Altfel, o să ia PSD un scor, o să ia Pro România un scor, alţii probabil nu o să intre în Parlament şi o să ne uităm patru ani de zile cum ne-am uitat în 1997-2000 la Convenţia Democratică – şi nu cred că este exemplul pe care ar trebui să îl repetăm”, a afirmat Ponta.

ALEGERI LOCALE. Rareş Bogdan: USR să se pregătească de dezamăgiri, PNL va avea cel mai mare scor din ultimii 30 de ani 

Vicepreşedintele PSD Radu Moldovan a declarat că este un susţinător al ideii unei alianţe între cele două partide pentru alegerile parlamentare.

„Susţin public o astfel de alianţă. Fac lucrul acesta de mai mult de un an de zile şi cred că orgoliile trebuie lăsate deoparte şi trebuie să primeze înţelepciunea şi interesul cetăţenilor. După guvernarea dezastruoasă a PNL, PSD trebuie să înveţe din propriile greşeli şi din propriile eşecuri şi eu sunt un susţinător fără niciun fel de rezervă al unei alianţe de stânga, începând cu Pro România şi continuând şi cu alte partide care sunt în zona centru-stânga sau sunt dispuse să susţină un program electoral de stânga”, a declarat Moldovan.