Alegeri cu surprize. Numărul 2 de la UEFA va candida pentru preşedinţia FIFA

Secretarul general al UEFA, Gianni Infantino, se lansează în cursa pentru președinția FIFA, cu susținerea comitetului executiv al forului fotbalistic european, a indicat luni UEFA.

26 oct. 2015, 14:43
Alegeri cu surprize. Numărul 2 de la UEFA va candida pentru preşedinţia FIFA

Suntem încântați că Gianni se prezintă„, a precizat UEFA într-un comunicat, adăugând: „el este în plină procedură pentru a prezenta susținerile necesare și va prezenta mai târziu un comunicat„.

UEFA nu-l menționează pe președintele său Michel Platini, pe care comisia de etică a FIFA l-a suspendat provizoriu pentru 90 de zile. Platini este în continuare candidat la șefia FIFA.

Citeşte şi Cutremur în fotbal. Michel Platini şi Joseph Blatter au fost suspendaţi de FIFA

Elvețianul Gianni Infantino este din anul 2009 secretar general al UEFA.

Luni, 26 octombrie, este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru succesiunea lui Joseph Blatter în funcția de președinte al FIFA.

Citeşte şi Câte milioane de euro a primit Steaua de la UEFA

În afara lui Platini și a lui Infantino, pentru șefia FIFA mai candidează liberianul Musa Bility, prințul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei, fostului internațional din Trinidad-Tobago, David Nakhid, și francezul Jerome Champagne.

Și-au mai anunțat intenția de a intra în cursă,sud-africanul Tokyo Sexwale și nigerianul Segun Odegbami, însă deocamdată nu se știe dacă au obținut susținerea necesară din partea a cinci federații naționale, așa cum prevede regulamentul FIFA.