Cutremur în fotbal. Michel Platini şi Joseph Blatter au fost suspendaţi de FIFA

Joseph Blatter, președintele FIFA, și Michel Platini, președintele UEFA, au fost suspendați provizoriu timp de 90 de zile, a anunţat comisia de etică a forului fotbalistic mondial.

08 oct. 2015, 10:51
Cutremur în fotbal. Michel Platini şi Joseph Blatter au fost suspendaţi de FIFA

Pe lângă Joseph Blatter şi Michel Platini a mai fost suspendat, tot pentru o perioadă de 90 de zile, şi secretarul general al FIFA, Jérôme Valcke.

Comisia de Etică precizează că suspendările pot fi prelungite cu 45 de zile, însă nu mai mult.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul de Justiţie din Elveţia a deschis o procedură penală împotriva preşedintelui FIFA, Joseph Blatter, acesta fiind acuzat de „gestiune frauduloasă” şi „abuz de încredere.

Citeşte şi Sponsori strategici ai FIFA cer demisia IMEDIATĂ a lui Blatter. Răspunsul lui Sepp

Blatter este suspectat că a efectuat o „plată neloială” de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA, care are deocamdată calitatea de martor în acest dosar. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

Citeşte şi Sepp Blatter, acuzat oficial de CORUPŢIE. Şeful FIFA, anchetat de procurorul general al Elveţiei

FIFA se confruntă cu un mare scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 150 de milioane de dolari.