ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Corlăţean salută faptul că Tokeş candidează în Ungaria şi nu în România

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, vicepreşedinte al PSD, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că salută faptul că Tokes Laszlo candidează la europarlamentare pe lista unui partid din Ungaria, şi nu pe o listă prezentată în România, transmite Agerpres. El  a spus că Tokes a adus deservicii statului român printr-o campanie constantă în interiorul Parlamentului European.

RomaniaTV.net
23 mai 2014, 14:56
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Corlăţean salută faptul că Tokeş candidează în Ungaria şi nu în România

Titus Corlăţean a susţinut, într-o conferinţă de presă, că, din păcate, au fost numeroase situaţii în mandatul care se încheie în care europarlamentari din România, ‘în numele unui interes îngust, şi-au defăimat ţara’, făcând trimitere la Tokes Laszlo, sau au făcut ‘foarte mult rău ţării’, cum ar fi, potrivit social-democratului, democrat-liberala Monica Macovei.

‘Salut faptul că nu va mai fi pe o listă de candidaţi prezentată în România un om precum Tokes Laszlo. S-a dus în Ungaria, candidează pe lista unui partid din Ungaria (FIDESZ -n.red.), este foarte bine că este dincolo şi nu în România. Salut acest lucru. Faptul că, din păcate însă, există candidaţi precum Monica Macovei, un om care a făcut foarte mult rău ţării, este un apel către cetăţeni de a vota, şi aici mă refer la utilitatea votului, de a vota acei candidaţi şi acele liste care vin în sprijinul interesului naţional românesc şi în interes european’, a declarat Titus Corlăţean.

El a spus despre Tokes că a dus ‘o campanie constantă în interiorul Parlamentului European, uitând faptul că a fost ales în România’. Corlăţean a adăugat că acestea ‘sunt lucruri care, în mod evident, au adus deservicii de imagine, deservicii de natură politică României şi românilor’.

Titus Corlăţean a menţionat că rămâne de văzut dacă Tokes va fi sau nu va fi ales europarlamentar. ‘Dacă va fi, va rămâne în continuare acolo (PE-n.red.), dar cel puţin ştim că e de partea cealaltă a baricadei şi ştim cum tratăm lucrurile până la capăt’, a adăugat el.

Vicepreşedintele PSD a mai spus că faptul că preşedintele Traian Băsescu nu i-a retras Ordinul Naţional Steaua României lui Tokes Laszlo este un ‘gest profund regretabil, faţă de o persoană care a avut, în mod constant, o politică antinaţională în ceea ce priveşte România’.

‘Nici astăzi domnul Băsescu nu-şi abandonează prietenul, aliatul şi susţinătorul de care a avut nevoie în propria sa campanie electorală, pe care l-a recompensat. Nici astăzi, domnul Băsescu nu i-a retras această decoraţie’, a conchis Titus Corlăţean.