ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Ungurii îşi desemnează reprezentanţii în Parlamentul European

Alegerile europarlamentare au început duminică, în Ungaria, la ora locală 06:00, informează MTI. Peste 8 milioane de persoane sunt aşteptate să voteze.

RomaniaTV.net
25 mai 2014, 07:11
ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Ungurii îşi desemnează reprezentanţii în Parlamentul European

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Peste 8 milioane de persoane sunt aşteptate să voteze pentru a alege, într-un singur tur de scrutin, 21 de membri din cei 751 în Parlamentul European, din rândul candidaţilor înscrişi pe listele a opt partide politice.

Cetăţenii ungari care se află în străinătate în ziua alegerilor pot vota la 96 de misiuni diplomatice ungare din 72 ţări.

Candidaţii de pe listele de partid se vor califica pentru a vor obţine un loc în PE dacă voturile pentru lista lor depăşesc 5%.

Citeşte şi ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. MAE va organiza 190 de secţii de votare pentru românii din străinătate.

Cele opt formaţiuni politice şi alianţe de partid care şi-au prezentat o listă sunt, după cum urmează în ordinea apariţiei lor pe buletinele de vot: Partidul Socialist, Aliaţii Maria Seres, Alianţa Fidesz-Partidul Creştin-Democrat, Partidul ‘Ţara Nu Este de Vânzare’, Jobbik, Politica Poate fi Diferită (LMP), E-PM, Coaliţia Democratică.

Cele 10.386 de centre de votare se vor închide la ora 19:00 locală. Se aşteaptă ca rezultatele preliminare să fie anunţate în jurul orei 23:00, atunci când aproape toate voturile au fost numărate, cu excepţia celor din străinătate. Rezultatul final va fi anunţat pe 29 mai.