Alegeri europarlamentare 2019. Cele mai inedite mesaje de îndemn la vot de la companii şi societatea civilă

Societatea civilă şi companiile private s-au mobilizat mai mult ca niciodată pentru a populariza mai ales în rândul tinerilor acest scrutin pentru Parlamentul European.

RomaniaTV.net
24 mai 2019, 07:49
Alegeri europarlamentare 2019. Cele mai inedite mesaje de îndemn la vot de la companii şi societatea civilă

O librărie celebră răsplăteşte primul vot cu o reducere de 20% la cărţi. De ce primul vot? Pentru că se adresează doar celor cu vârste între 18 şi 20 de ani care sunt în faţa primului lor scurtin. Există o singură condiţie să vină cu dovada că au votat. O cafenea din Bucureşti vrea să trimită cât mai mulţi oameni la vot cu sloganul „Tu dai votul, noi dăm cafeaua”.

Pe reţelele de socializare se rostogoleşte o campanie a unei firme de medicamente. „Cârceii de la stat prea mult în picioare în pieţe trec cel mai bine cu mersul la vot” sau „Studiile arată că genunchii rămân flexibili către secţia de vot”.

Un circuit de curse le propune un soi de loterie celor pasionaţi de viteză. Dacă postează pe pagina de Facebook a circuitului dovada că au votat, adică eticheta de pe spatele actului de identitate, au şansa să fie copilot într-o maşină de curse.

Citeşte şi: Paralela 45 nu renunţă la campania „Mergi la vot, mergi în vacanţă”. Autoritatea Electorală Permanentă a declanşat un control