Alegeri Franţa: Fillon îl acuză pe Hollade de complot guvernamental pentru scurgere de informaţii

Candidatul la președinție Francois Fillon l-a acuzat joi pe președintele Franței, Francois Hollande, de implicare într-un presupus complot guvernamental pentru scurgerea de informații către presă, cu scopul de a-i anula șansele de a fi ales, transmite Reuters.

24 mart. 2017, 07:12
Alegeri Franţa: Fillon îl acuză pe Hollade de complot guvernamental pentru scurgere de informaţii

Conservatorul Fillon, care era la un moment dat favorit în sondajele de opinie privind alegerile prezidențiale din aprilie și mai, a scăzut mult în preferințele electoratului în urma unui scandal financiar.

„Aveți astăzi ziare care primesc documente la 48 de ore după ce au fost confiscate la percheziții, de exemplu din biroul meu de la Adunarea Națională. Cine le dă aceste documente? Serviciile statului”, a spus el într-un interviu acordat televiziunii France 2.

Întrebat dacă transmiterea acestor informații a fost aprobată de politicieni sau de sistemul judiciar, Fillon a răspuns: „Voi merge mult mai departe. Îl consider vinovat pe președintele republicii”,l potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ancheta împotriva lui Fillon se extinde: Candidatul Dreptei franceze, suspect de escrocherie agravată şi fals

Administrația prezidențială a replicat că Hollande „condamnă cu cea mai mare fermitate afirmațiile false ale lui Fillon”. „Executivul nu a intervenit niciodată în nicio procedură judiciară și a respectat întotdeauna strict independența justiției”, se arată în comunicatul președinției.