ALEGERI GERMANIA. Candidatul Angelei Merkel a comis o gafă uriaşă la urne, iar votul său ar putea fi anulat VIDEO

Liderul Uniunii Creştin Democrate (CDU) a Angelei Merkel, Armin Laschet, a omis să ascundă buletinul de vot în faţa camerelor de luat vederi, aşa cum prevede Codul Electoral, ceea ce ar putea conduce la invalidarea votului său, comiţând astfel o nouă gafă, la Aachen.

26 sept. 2021, 16:30
ALEGERI GERMANIA. Candidatul Angelei Merkel a comis o gafă uriaşă la urne, iar votul său ar putea fi anulat VIDEO

ALEGERI GERMANIA 2021. Armin Laschet, care şi-a multiplicat greşelile în timpul campaniei electorale în vederea succesiunii Angelei Merkel, nu şi-a împăturit buletinul de vot, pe care algătorii aplică două bife pentru cele două voturi de care dispun.

Astfel, în momentul în care a introdus în mod ostentativ buletinul în urmă, în faţa camerelor de luat vederi, toată lumea a putut să vadă că a votat cu Uniunea Creştin Democrată (CDU) – în pofida secretului votului, prevăzut de legislaţia germană.

Alegătorul este necesar ”să-şi împăturească buletinul de vot astfel încât să nu poată fi recunoscut”, prevede Codul Electoral, ceea ce ar putea conduce, la o invalidare a votului liderului conservatorilor germani.

Citeşte şi Alegeri Germania. Germanii aleg succesorul Angelei Merkel în funcţia de cancelar, după 16 ani. Care sunt candidaţii şi ce şanse au

Armin Laschet a făcut deja o greşeală care l-a costat scump în privinţa popularităţii, în timpul inundaţiilor sângeroase din vestul ţării, în iulie.

Camere de filmare l-au surprins râzând, în fundal, în timp ce preşedintele german Frank-Walter Steinmeier susţinea un discurs sobru în regiuni devastate de o catastrofă soldată cu 180 de morţi şi care a cauzat pagube uriaşe.

Primele rezultate ale alegerilor parlamentare germane urmează să fie cunoscute duminică seara, un scrutin strâns între social-democraţi, creditaţi pe prmul loc de ultimele sondaje, şi conservatori, afectaţi de nepopularitatea lui Armin Laschet.

Citeşte şi Alegeri Germania 2021. Temeri legate de apariţia unui vid de putere în UE, după retragerea Angelei Merkel


loading...
Partenerii noștri