Alegeri importante la PNL: organizația de femei își alege conducerea

Palatul Parlamentului este vineri seara gazda unui congres extraordinar al PNL, în care peste 1.200 de delegate din întreaga țară au votat pentru cele peste 40 de funcții din conducerea organizației.

31 mart. 2023, 19:26
Alegeri importante la PNL: organizația de femei își alege conducerea

Într-o competiție deschisă și la finalul unei luni electorale pline de întâlniri în organizațiile din toată țara, candidatele pentru funcția de președintă OFL au primit voturile delegațiilor prezente.

Cele două candidate intrate în cursa pentru șefia organizației de femei sunt senatoarea Nicoleta Pauliuc, aleasă pe listele PNL Ilfov, președinta Comisiei de apărare din Senat, și Cristina Trăilă, deputată în Comisia juridică, aleasă în circumscripția București, ambele la al doilea mandat în Parlament.

Prezent la congres prin intermediul unei transmisiuni în direct din Suedia, Nicolae Ciucă, președintele PNL și premierul României, a ținut să sublinieze competiția sănătoasă din interiorul PNL și și-a exprimat încrederea că femeile liberale o să constituie după congres o structură consolidată, monolit, care o să reprezinte motorul a tot ceea ce înseamnă activitatea internă în PNL. De asemenea, Nicolae Ciucă a declarat că este convins că merită să facem acel salt de mentalitate și să vedem femeile la adevărata lor valoare, la adevăratul lor potențial în oricare dintre sectoarele de activitate. Și a subliniat în context importanța susținerii antreprenoriatului feminin.

Lucian Bode a transmis la rândul său, din poziția de secretar general al partidului, susținerea pentru organizația de femei și proiectele acesteia, cu atât mai mult într-o perioadă extrem de dificilă ca cea pe care o traversăm.

Alina Gorghiu, președinta interimară a Senatului, a avut un discurs pe care l-a caracterizat ca nefiind unul politic, în care a cerut din nou respectarea drepturilor femeilor în politică și business.

Înainte de prezentarea moțiunilor celor două candidate la presedinția OFL, Florica Cherecheș, PNL Bihor, președinta OFL până astăzi, și-a prezentat bilanțul de final de mandat.