Alegeri în Bavaria: Majoritate absolută pentru conservatorii Angelei Merkel

Conservatorii cancelarului Angela Merkel au câştigat, duminică, majoritatea absolută în scrutinul regional din Bavaria, cu o săptămână înainte de alegerile legislative la nivel federal, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
15 sept. 2013, 17:00
Alegeri în Bavaria: Majoritate absolută pentru conservatorii Angelei Merkel

Aliatul liberal al conservatorilor, FDP, nu a reuşit să treacă însă de pragul electoral de 5%, pentru a intra în parlamentul regional, conform sondajelor comunicate de televiziunile publice.

Uniunea Creştin-Socială (CSU), aripa bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), era creditată cu 49% din voturi la ora 16,00 GMT, ceea ce înseamnă cu 5,6 procente mai mult decât la ultimele alegeri din 2008 din Bavaria. Social-democraţii (SPD) obţin 20,5%-21%, în creştere cu aproximativ două procente, iar Verzii – 8,5%, în scădere uşoară.

Aliatul liberal al conservatorilor, atât la nivel regional cât şi la nivel federal, nu obţine decât 3% din sufragii, o cădere cu cinci procente, după cum arată primele estimări anunţate de canalele publice ARD şi ZDF şi preluate de AFP.

Conservatorii bavarezi, la putere de 56 de ani, recâştigă astfel majoritatea absolută în parlamentul regional pe care au pierdut-o în 2008, ceea ce i-a forţat să guverneze cu liberalii.