Alegeri în Israel: Premierul Benjamin Netanyahu se declară victorios

Publicat: Marţi, 17 Martie 2015 23:34 // Actualizat: Miercuri, 18 Martie 2015 00:03 // Sursa: romaniatv.net

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a declarat deja victoria în alegerile parlamentare imediat după primele rezultate preliminare, care indică un uşor avans al formaţiunii Likud faţă de Uniunea Sionistă.

Foto: jpost.com

Benjamin Netanyahu a declarat victoria sa în alegeri după primele rezultate la ieşirea de la urne. pe pagina sa de Facebook, Netanyahu a scis că "împotriva tuturor obstacolelor, este o mare victorie pentru Likud, pentru tabăra naţionalistă şi pentru poporul israelian".

Liderul taberei adverse, Isaac Herzog, liderul Uniunii Sioniste, a fost mai rezervat, declarând că "bucuria manifestată de Likud este prematură", acesta având doar un uşor avans faţă de adversarul său.

Rezultatele obţinute de partidul lui Netanyahu sunt mai bune decât s-ar fi aşteptat Likud, comparativ cu cele rezultate din sondajele de opinie organizate înaintea alegerilor din Israel. Dacă va ieşi învingător după numărătoarea finală a voturilor, Likud va forma viitoarea coaliţie.

Herzog este însă critic faţă de bucuria şi siguranţa afişate de Likud, afirmând că "blocul de dreapta s-a micşorat din ce în ce mai mult. Orice este posibil până la numărătoarea finală a voturilor, când vom şti care partide au trecut pragul electoral şi ce fel de guvern vom putea forma. Orice speculaţie şi comentariu sunt premature".

În ceea ce-l priveşte pe Netanyahu, premierul israelian a şi început să formeze viitoarea coaliţie, vorbind la telefion cu liderul Bayit Yehudi, Naftali Bennett, cu cel al Shas, Arye Deri şi cu Moshe Gafni, liderul Iudaismului Unit al Torei.

Bennett l-a felicitat deja pe Netanyahu pentru "victoria" sa şi amândoi au consimţit la formarea unui guvern de coaliţie naţională, care să asigure "o mai bună securitate şi bunăstare poporului israelian".

 

 

 

 loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mar 01:36
...şi-a declarat victoria în alegerile parlamentare imediat după primele rezultate preliminare. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
18 mar 00:10
...Netanyahu şi-a declarat deja victoria în alegerile parlamentare imediat după primele rezultate preliminare, care indică un uşor … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
17 mar 23:52
...imediat după primele rezultate preliminare, care indică un uşor avans al formaţiunii Likud faţă de Uniunea Sionistă. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
17 mar 23:50
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a declarat deja victoria...
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H