Alegeri în Italia, rezultate finale. Cum va fi configurat viitorul Parlament

Coaliția de centru-dreapta din Italia, condusă de Giorgia Meloni, de la Fratelli D'Italia, a obținut un succes categoric la alegerile parlamentare din această toamnă. Autoritatea electorală de la Roma a publicat datele oficiale, în urma scrutinului. 

27 sept. 2022, 18:19
Alegeri în Italia, rezultate finale. Cum va fi configurat viitorul Parlament

Potrivit datelor oficiale, Fratelli D’Italia (Frații Italiei), condus de către Giorgia Meloni, a obținut 25,99% dintre voturi, adică 69 de locuri în Camera Deputaților și 34 de locuri în Senat.

Tot din coaliția de dreapta, partidul Lega (Liga Nordului), condus de Matteo Salvini, a reușit să obțină 8,77% dintre voturi pentru Camera Deputaților, adică 23 de locuri și 8,85% la Senat, deci 13 locuri.

Forza Italia, al treilea partid din viitoarea coaliție, condus de către seniorul Silvio Berlusconi, va avea 22 de locuri în Camera Deputaților și 9 locuri în Senat.

Astfel, în total, coaliția de dreapta va avea 235 de locuri, chiar 237 după redistribuire, din totalul de 400 de locuri, respectiv 112 de locuri în Senat, din totalul de 200.

 

Georgia Meloni, aproape să devină prima femeie-premier din istoria Italiei

 

De partea cealaltă, alianța de stânga, formată din Partidul Democrat, Alianţa Verzilor, +Europa şi Angajamentul Civic Luigi di Maio / Centrul Democratic, va avea în total 80 de locuri în Camera Deputaților și 39 în Senat.

Partidul populist care se poziționează antisistem, Mișcarea de 5 Stele (M5S), care nu a încheiat nicio alianță electorală, a obținut 41 de locuri în Camera Deputaților și alte 23 în Senat.

În Parlament va mai intra și Alianța Acțiune – Italia Viva – Calenda va avea 21 de locuri în Camera Deputaților și 9 locuri în Senat.

Cel mai probabil, Giorgia Meloni va fi desemnată prima femeie-premier din istoria Italiei. Liderul Fratelli D’Italia a demarat deja discuții în acest sens cu Silvio Berlusconi și Matteo Salvini.

 

Giorgia Meloni, discurs dur împotriva globaliștilor

 

După succesul de la parlamentare, Giorgia Meloni a susținut un discurs dur împotriva globaliștilor.

„Vă rog răspundeţi la următoarele întrebări. Sunt despre ceea ce facem azi aici: De ce este familia un inamic? De ce este FAMILIA aşa înspăimântătoare? Este un singur răspuns la aceste întrebări. Pentru că ne defineşte. Pentru că defineşte identitatea noastră. Pentru că tot ce ne defineşte acum este un inamic… Pentru că ei îşi doresc ca noi să nu mai avem o identitate şi să fim nişte sclavi, consumatori perfecţi. Deci de atacă identitatea naţională, identitatea religioasă.

Ne atacă identitatea de gen, ne atacă identitatea familiei. Nu mă pot defini ca italiană, creştină, femeie, mamă, NU. Trebuie să fiu cetăţeanu X, genul X, părintele 1, părintele 2. Trebuie să fiu un număr. Pentru că atunci când sunt doar un număr, când nu mai am o identitate sau rădăcini, atunci o să fiu sclavul perfect, la mila speculanţilor financiari.

Acesta este motivul pentru care inspirăm atât de multă frică. Pentru că noi nu vrem să fim nişte numere. O să apărăm valoarea fiinţei umane. Fiecare om. Pentru că fiecare om are un cod genetic unic, care nu se repetă. Şi fie că vă place sau nu, acest lucru este sacru. O să-l apărăm pe Dumnezeu, ţara şi familia. O să ne apărăm libertatea! Pentru că noi nu o să fim sclavi niciodată şi simpli consumatori la mila speculanţilor financiari”, s-a adresat ea auditoriului.