Giorgia Meloni, discurs vehement împotriva globalismului. „Nu o să fim niciodată sclavi, simpli consumatori la mila speculanţilor financiari”

Giorgia Meloni este omul politic al momentului în Europa, nu atât ca urmare a faptului că va deveni prima femeie premier din istoria Italiei, cât mai ales pentru apartenenţa sa post-fascistă şi retorica anti-europeană.

26 sept. 2022, 22:37
Giorgia Meloni, discurs vehement împotriva globalismului. „Nu o să fim niciodată sclavi, simpli consumatori la mila speculanţilor financiari”

După Suedia, extrema dreaptă face o nouă progres spectaculos în Europa, unde pentru prima dată din 1945 un partid post-fascist se află la porţile puterii. Giorgia Meloni, politicianul de care se teme UE şi îl face să zâmbească pe Putin are un trecut plin de discursuri împotriva globalismului şi a noilor orientări ale politicilor publice, iar progresiştii vremurilor noastre îşi vor găsi în ea un adversar dur. Asta, cel puţin, dacă e să ne luăm după unul dintre discursurile sale, ţinute la Verona.

Vă rog răspundeţi la următoarele întrebări. Sunt despre ceea ce facem azi aici: De ce este familia un inamic? De ce este FAMILIA aşa înspăimântătoare? Este un singur răspuns la aceste întrebări. Pentru că ne defineşte. Pentru că defineşte identitatea noastră. Pentru că tot ce ne defineşte acum este un inamic… Pentru că ei îşi doresc ca noi să nu mai avem o identitate şi să fim nişte sclavi, consumatori perfecţi. Deci de atacă identitatea naţională, identitatea religioasă.

Citeşte şi Coaliţia Meloni a obţinut 44% din voturi! Ursula von der Leyen amenință iar că fondurile Italiei vor fi tăiate dacă la Roma va ajunge un Guvern de extremă dreaptă

Ne atacă identitatea de gen, ne atacă identitatea familiei. Nu mă pot defini ca italiană, creştină, femeie, mamă, NU. Trebuie să fiu cetăţeanu X, genul X, părintele 1, părintele 2. Trebuie să fiu un număr. Pentru că atunci când sunt doar un număr, când nu mai am o identitate sau rădăcini, atunci o să fiu sclavul perfect, la mila speculanţilor financiari.

Acesta este motivul pentru care inspirăm atât de multă frică. Pentru că noi nu vrem să fim nişte numere. O să apărăm valoarea fiinţei umane. Fiecare om. Pentru că fiecare om are un cod genetic unic, care nu se repetă. Şi fie că vă place sau nu, acest lucru este sacru. O să-l apărăm pe Dumnezeu, ţara şi familia. O să ne apărăm libertatea! Pentru că noi nu o să fim sclavi niciodată şi simpli consumatori la mila speculanţilor financiari„, s-a adresat ea auditoriului.

@alextuturescu #foryou #4you #foryoupage #fy #fyp #giorgiameloni ♬ original sound – Alex Tuturescu

Citeşte şi Cine este Giorgia Meloni, politicianul pe cale să devină prima femeie prim-ministru din Italia. Analiştii sunt îngrijoraţi: „La un secol după Mussolini, ea caută să ducă ţara înapoi la naţionalism”