REZULTATE ALEGERI ÎN UK: Cel mai tânăr deputat, o femeie de 20 de ani, repune pe tapet independenţa Scoţiei

Rezultatele alegerilor din Marea Britanie au prilejuit situaţii inedite. Astfel, cel mai tânăr deputat este o femeie în vârstă de 20 de ani, Mhairi Black, încă studentă. A fost o susţinătoare înfocată a independenţei Scoţiei

08 mai 2015, 06:54
REZULTATE ALEGERI ÎN UK: Cel mai tânăr deputat, o femeie de 20 de ani, repune pe tapet independenţa Scoţiei

Candidata Partidului Național Scoțian (SNP), Mhairi Black, 20 de ani, a devenit cea mai tânără deputată a parlamentului britanic, învingându-l în cursa electorală pe Douglas Alexander, una dintre personalitățile de vază ale Partidului Laburist, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

Citeşte şi Alegeri în Marea Britanie: Cameron spune că va fi premierul tuturor britanicilor

Studentă la Științe Politice, Mhairi Black a obținut 23.548 de voturi contra 17.864 obținute de Douglas Alexander, care și-a recunoscut înfrângerea și a salutat „formidabila campanie” dusă de tânăra concurentă.

Black este totodată şi o susţinătoare înfocată pentru independenţa Scoţiei, iar în campania ce a precedat referendumul pentru aceasta a fost foarte „vocală” pe acest subiect, numindu-i pe cei care nu au participat ca fiind nişte „laşi”. Potrivit mirror.co.uk, Mhairi Black le-a promis scoţienilor, în campania SNP pentru alegeri, că, dacă va intra în Parlament, se va lupta pentru independenţa Scoţiei.