Alegeri în Republica Moldova: Mihai Ghimpu spune că nu îl va propune pe Vlad Plahotniuc în funcţia de premier

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, declară că nu l-ar propune niciodată pe vicepreședintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, pentru funcția de premier, în cazul în care va fi ales președinte al Republicii Moldova, informează joi Radio Chișinău.

27 oct. 2016, 13:33
Alegeri în Republica Moldova: Mihai Ghimpu spune că nu îl va propune pe Vlad Plahotniuc în funcţia de premier

‘Nu l-aș nominaliza pe Vlad Plahotniuc Premier. În primul rând, astăzi există o majoritate și aș colabora cu aceasta — asta este înțelegerea în cadrul actualei coaliții de guvernare’, a declarat Mihai Ghimpu într-un interviu pentru publicația ‘SP’ din Bălți.

Candidatul liberalilor a adăugat că la viitoarele alegeri, din 2018, va susține și promova în parlament o majoritate unionistă și mandatul de premier al Republicii Moldova îl va oferi tot unui unionist, împreună cu care să înfăptuiască unirea cu România, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ALEGERI MOLDOVA 2016: Iurie Leancă nu se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu

Maia Sandu, candidatul unic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) și Partidului Liberal Democrat (PLDM) la funcția de președinte, l-a îndemnat miercuri seara pe rivalul său liberal, Mihai Ghimpu, să se retragă din cursa electorală și să o susțină dacă nu dorește ca șef al statului să ajungă prorusul Igor Dodon.