Alegeri în SUA. Democrații și-au recunoscut înfrângerea în fața Republicanilor. Mesajul lui Joe Biden

Așa cum arătau sondajele, Partidul Republican a reușit să obțină majoritate în Camera Reprezentanților, în urma alegerilor din această lună. CNN, presa de casă a Partidului Democrat, a recunoscut în cele din urmă înfrângerea în fața oamenilor lui Donald Trump și Ron DeSantis. 

17 nov. 2022, 08:43
Alegeri în SUA. Democrații și-au recunoscut înfrângerea în fața Republicanilor. Mesajul lui Joe Biden

Camera Reprezentanților din Congresul american are 435 de locuri. Republicanii au reușit să treacă pragul de 218 locuri necesare pentru majoritate în camera inferioară a Congresului, la opt zile după alegeri, fiind necesară numărarea voturilor până la ultimele districte.

Majoritatea obținută de Republicani în Camera Reprezentanților reprezintă garanția la care sperau și anume piedicile împotriva agendei lui Joe Biden.

De asemenea, Republicanii ar putea iniția procedura de suspendare a președintelui. Înainte de alegeri, oamenii lui Donald Trump au vorbit în repetate rânduri despre această inițiativă.

În plus, victoria Republicanilor în Camera Reprezentanţilor va pune capăt, în ianuarie, celui de-al doilea mandat de speaker al Partidului Demorat, Nancy Pelosi, al treilea om în stat.

Democrații lui Joe Biden au reușit să obțină victoria la Senat.

Rămâne de văzut cum vor fi făcute calculele pentru 2024. Fostul președinte al SUA, Donald Trump, și-a anunțat marți, candidatura pentru alegerile prezidențiale de peste doi ani. Între timp, în presa internațională se vorbește din ce în ce mai mult despre o criză de leadership din partea Democraților. Starea de sănătate a lui Joe Biden provoacă din ce în ce mai multe îngrijorări, Barack Obama nu mai este eligibil pentru o candidatură, iar Hillary Clinton, Michelle Obama și Kamala Harris nu sunt considerate drept potențiali câștgători.

 

Joe Biden a recunoscut înfrângerea

 

În urma amenințărilor repetate din partea adversarilor politici, Joe Biden a trebuit să-și recunoască înfrângerea de la Camera Reprezentanților și să-i felicite pe Republicani.

Oficialul de la Casa Albă l-a felicitat miercuri pe Kevin McCarthy, pentru victoria partidului său.

„Voi lucra cu oricine – republicani sau democraţi – doreşte să lucreze cu mine pentru a acţiona”, a declarat Joe Biden.

Americanii „sunt pregătiţi pentru o nouă direcţie”, a declarat, la rândul său, Kevin McCarthy, liderul republicanilor în Camera Reprezentanţilor.