Alegeri în SUA: Faceboook a blocat conturi care ar putea avea legături cu entităţi străine şi ar servi la ingerinţe în alegeri

Publicat: Marţi, 06 Noiembrie 2018 08:43 // Actualizat: Marţi, 06 Noiembrie 2018 08:44 // Sursa: romaniatv.net

Facebook a anunţat că a blocat circa 30 de conturi, precum şi 85 de conturi pe reţeaua de sharing Instagram pe care o deţine, care ar putea avea legături cu entităţi străine şi ar servi la ingerinţe în alegerile americane, relatează AFP.


"În cadrul eforturilor noastre pentru a împiedica ingerinţele pe Facebook în timpul alegerilor, suntem în contact permanent cu autorităţile însărcinate cu aplicarea legii, cu experţii externi şi cu alte companii din întreaga lume", a informat Facebook într-un comunicat.

"Duminică dimineaţă, autorităţile însărcinate cu aplicarea legii ne-au contactat pe tema unor activităţi pe care le-au descoperit recent şi care, în opinia lor, ar putea avea legături cu entităţi străine", potrivit comunicatului.

"Investigaţiile noastre preliminare au identificat până în prezent circa 30 de conturi Facebook şi 85 de conturi Instagram ce ar putea fi angajate în activităţi ilegale coordonate", a adăugat comunicatul.

"Am blocat imediat aceste conturi şi suntem pe cale de a efectua o anchetă mai aprofundată", a continuat Facebook.

Acest anunţ a fost făcut cu o zi înainte de alegerile legislative americane de la jumătatea mandatului al căror rezultat va fi crucial pentru restul mandatului preşedintelui Donald Trump.

Americanii vor da marţi un verdict asupra preşedinţiei lui Donald Trump.

Cele 435 de mandate din Camera Reprezentanţilor vor fi reînnoite pe o perioadă de doi ani, iar 35 dintre cele 100 de mandate din Senat pe o perioadă de şase ani - Camera şi Senatul sunt în prezent majoritar republicane - iar 36 dintre cei 50 de guvernatori (şefi ai executivelor statelor) vor fi de asemenea aleşi.

Donald Trump a condus campania republică, erijându-se în garantul sănătăţii economiei Statelor Unite şi într-un meterez împotriva imigraţiei clandestine şi "caravanelor" de migranţi din America Centrală care traversează în preznet Mexicul către frontiera americană.

"Democraţii vor să invite caravană după caravană să ne umple ţara", a declarat el. "Asta e o invazie. Puţin îmi pasă de ceea ce spune presa falsă, asta este o invazie a ţării noastre".

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri în SUA conturi Facebook blocate conturi Instagram blocate
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 nov 19:54
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Eu am Dormit de Marti 06 Noiembrie 2018 de la Ora 1 PM pana Miercuri 07 Noiembrie 2018 , Ora 5 AM .
1
EUR
4.7260
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H