Alegeri inteligente pentru o VIAŢĂ LUNGĂ

Cu ajutorul alimentaţiei sănătoase oamenii pot controla factorii care influenţează calitatea şi cantitatea vieţii. Alte decizii care ne ajută să trăim mai mult, în afara celei privind alimentaţia sănătoasă sunt cele legate de somn şi fitness. Iată câteva dintre alegerile pentru o alimentaţie sănătoasă care te pot ajuta să trăieşti mai mult.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 06:11
Alegeri inteligente pentru o VIAŢĂ LUNGĂ

Broccoli pentru protecţia împotriva cancerului

Broccoli dar şi alte legume crucifere sunt bogate în sulforafan şi alţi antioxidanţi care ajută la protejarea celulelor sănătoase de radicalii liberi. Iar în cazul vegetalelor, când sunt crude sunt mai bune – cercetări recente au descoperit că fierberea în apă are ca efect scăderea calităţii legumelor.

Cereale integrale pentru un sistem cardiovascular sănătos

Cerealele integrale oferă o varietate de antioxidanţi şi vitamine. În plus, cerealele integrale conţin fibre care protejezează organismului împotriva ridicării nivelului colesterolului şi reglează nivelul glicemiei, ceea ce înseamnă scăderea riscului de a dezvolta diabet. Ovăzul are un antioxidant unic, avenantramide, care oferă un plus de protecţie împotriva creşterii colesterolului.

Fructe de pădure pentru creier, oase şi muşchi

Fructele de pădure nu doar că măresc durată de viaţă însă îmbunătăţesc şi calitatea vieţii. Fructele de pădure conţin o mulţime de antioxidanţi care neutralizează radicalii liberi. Iar un anume antioxidant, antocianină, ajută la funcţionarea creierului şi la îmbunătăţirea calităţii musculare.

Ciocolata neagră este anti-inflamatorie

Ciocolata neagră este bogată în flavonoide, un antioxidant care nu doar că reduce inflamaţiile dar ajută şi la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Însă reducerea inflamaţie este adevăratul truc al longevităţii, de vreme ce cercetările în domeniu au arătat că inflamaţiile moleculare, în mare măsură, pot fi răspunzătoare  pentru îmbătrânirea şi moartea celulelor.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro


loading...