ALEGERI LOCALE 2012. BEJ a respins cererea USL de renumărare a voturilor din Cluj-Napoca

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj a respins cererea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secţii de votare din municipiul Cluj-Napoca pe motiv de fraudă, iar reprezentanţii USL susţin că vor depune contestaţie la Biroul Electoral Central (BEC).

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 10:16
ALEGERI LOCALE 2012. BEJ a respins cererea USL de renumărare a voturilor din Cluj-Napoca

Preşedintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat, marţi, că solicitarea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secţii din Cluj-Napoca a fost respinsă din considerente „procedurale”.

„BEJ Cluj a respins cu nouă voturi la şase solicitarea USL Cluj de renumărare a voturilor din toate cele 159 de secţii de votare din municipiu pe considerente procedurale. USL poate depune contestaţie la decizia BEJ Cluj. Am înregistrat la BEJ în total patru contestaţii de renumărare a voturilor şi de reinterpretarea voturilor nule. Toate au fost respinse”, a spus Trofin.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al USL Cluj, Ana Danciu, a declarat, marţi, că reprezentanţii Uniunii vor contesta la BEC decizia BEJ Cluj.

„Noi am cerut BEJ Cluj renumărarea voturilor de la toate secţiile de votare din Cluj-Napoca pentru fraude masive pentru că BEM Cluj-Napoca nu are competenţe privind numărarea voturilor. Vom contesta, marţi, la BEC decizia BEJ Cluj, prin care s-a respins solicitarea noastră”, a spus Danciu.

Reprezentanţii USL au contestat, luni seară, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj rezultatele oficiale care îl dau pe candidatul PDL, Emil Boc, câştigător al alegerilor pentru Primăria municipiului şi a cerut renumărarea voturilor din toate cele 159 de secţii de votare din oraş.

Liderul PDL, Emil Boc, redevine primar al Clujului cu 40,61% din voturi, în timp ce Marius Nicoară (USL), principalul său contracandidat, a întrunit 39,53%, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.

Preşedintele BEJ Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat că Emil Boc a obţinut 53.674 de voturi (40,61%), în timp ce Marius Nicoară a primit 52.251 de voturi (39,53%).

Astfel, diferenţa dintre cei doi este de 1.423 voturi.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru Primăria Cluj-Napoca.

La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câştiga la Cluj cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub 8 la sută.