ALEGERI LOCALE 2020. Bătaie în Argeş între un primar şi contracandidatul său VIDEO

Primarul Comunei argeşene Bârla şi familia sa reclamă că au fost agresaţi, sâmbătă seară, de principalul contracandidat al edilului, într-un cabinet medical. Incidentul a avut loc după ce persoanele care-l însoţeau pe contracandidat au plecat cu fişele medicale în baza cărora persoane netransportabile urmau să voteze duminică, relatează Adevărul.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 07:34
ALEGERI LOCALE 2020. Bătaie în Argeş între un primar şi contracandidatul său VIDEO

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş face cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de împiedicare a exercitării drepturilor electorale, loviri sau alte violenţe, ameninţare şi lovirea unui cadru medical în comuna argeşeană Bârla, unde principalii candidaţi la funcţia de primar s-au încăierat.

Fratele şi soţia primarului Gheorghe Voicu (PNL), dar şi edilul, chemat de familie să intervină, acuză că au fost agresaţi în cabinetul medicului de familie de un grup de persoane în care se afla şi principalul contracandidat, Alin Pană (PSD).

Cei din urmă veniseră în cabinet interesaţi de adeverinţele medicale necesare unor persoane netransportabile din localitate pentru a vota. Fratele primarului însoţea ruda unui solicitant când contracandidatul primarului în funcţie ar fi apărut însoţit de mai multe persoane şi ar fi luat mai multe adeverinţe de pe biroul medicului pe care le-ar fi dat altei persoane, care a ieşit din clădire cu documentele medicale.

„Cei în cauză şi-ar fi însuşit mai multe adeverinţe medicale, în condiţiile în care termenul pentru depunerea cererilor pentru urna mobilă aveau termen ora 20:00, iar în acest fel, persoanele în cauză au fost împiedicate să îşi exercite dreptul de vot”, precizează IPJ Argeş.

De faţă s-a aflat şi soţia primarului, care a cerut sprijinul edilului, sosit şi el la locul incidentului. Totul s-a încheiat cu îmbrânceli, iar printre cei agresaţi se află şi medicul de familie – consilier local şi membru în echipa primarului.

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE 2020. Primele incidente la vot. Sute de oameni în vârstă s-au înghesuit la secţiile de votare fără măşti FOTO