ALEGERI LOCALE 2020. Dan Barna anunţă candidaţi unici USR-PLUS-PNL unde situaţia o impune

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat că una dintre variantele discutate cu premierul desemnat Ludovic Orban pentru alegerile locale este aceea ca Alianţa USR PLUS şi PNL să se prezinte cu candidaţi unici acolo unde situaţia o impune.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 18:10
ALEGERI LOCALE 2020. Dan Barna anunţă candidaţi unici USR-PLUS-PNL unde situaţia o impune

„Am mai discutat puţin şi despre alegerile locale şi despre scenariile care pot fi avute în vedere. Aşteptăm încă şi noi, şi cei de la PNL, lucru confirmat şi de premier, sondajele care se desfăşoară la nivelul întregii ţări şi în Bucureşti şi în celelalte judeţe pentru a ne aşeza la masă. Dar am să spun, există o deschidere reală pentru ca acolo unde avem primari PSD în funcţie să căutăm variante prin care să scăpăm de PSD”, a declarat Dan Barna, marţi, la plecarea de la Palatul Victoria, după discuţiile purtate cu Orban.

Întrebat dacă ar fi vorba despre alianţe la nivel local în fiecare judeţ unde acest lucru se impune, preşedintele USR a spus: „O să vedem în funcţie de rezultatele sondajelor, una dintre variante este, într-adevăr, aceea de a susţine candidaţi unici, cum este şi situaţia Bucureştiului, obiectivul cel mai important, de altfel”.

Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu, soluţie de compromis: „Dacă nu ajungem la consens, toată lumea pierde”

„I-am spus din nou premierului, perspectiva de a avea şi candidat al Alianţei USR PLUS şi candidat PNL nu va face decât să o stabilizeze pe Gabriela Firea în actuala poziţie, lucru care cred că e de neacceptat pentru noi”, a declarat Barna.

Fiind întrebat cum va ajunge la un consens cu PNL în privinţa candidatului la Primăria Capitalei, în condiţiile în care liberalii au afirmat că vor avea candidat propriu, iar Alianţa USR PLUS pregăteşte un competitor, el a spus: „Poziţia premierului a fost aceea de deschidere spre dialog în momentul în care vom avea şi noi şi cei la PNL cifrele sondajelor şi putem să facem nişte estimări şi nişte scenarii”.

Referitor la faptul că în cadrul Alianţei USR PLUS sunt doi potenţiali candidaţi, Nicuşor Dan şi Vlad Voiculescu, Barna a afirmat: „Toţi aceşti candidaţi sunt măsuraţi în momentul de faţă, dincolo de aceasta ce pot să vă confirm este că Alianţa USR PLUS va ajunge să aibă un singur candidat la Bucureşti şi sunt convins că acela va fi candidatul care o va şi trimite pe Gabriela Firea acasă”.

El a precizat că a avut marţi o întâlnire cu Vlad Voiculescu şi cu Nicuşor Dan pentru a vedea ce variantă este acceptată de aceştia pentru ca USR PLUS să aleagă candidatul care are cel mai bun suport al bucureştenilor.

„Discuţiile sunt în curs, e foarte bine că a avut loc această întâlnire, vor mai fi şi altele în zilele următoare, în momentul în care o să luăm o decizie, o să vă comunicăm”, a mai spus Barna.