Alegeri Locale 2020. Medicul Virgil Musta: Eu îndemn oamenii să meargă la vot, însă trebuie respectate câteva reguli

Publicat: Marţi, 22 Septembrie 2020 17:28 // Actualizat: Marţi, 22 Septembrie 2020 17:28 // Sursa: romaniatv.net

Medicul Virgil Musta îi îndeamnă pe români să meargă la vot duminică, însă să respecte regulile sanitare. De asemenea, şeful Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Timişoara le recomandă alegătorilor să nu zăbovească prea mult în secţiile de votare sau în preajmă, la discuţii.

"Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli, respectiv să nu piardă prea mult timp acolo şi obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secţiei de votare. În sală, să voteze cât mai repede şi după aceea este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Dacă aceste trei reguli, de distanţare, purtare a măştii şi igiena mâinilor sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanţa exact ca la magazine, un metru şi jumătate - doi între persoane, ca să nu fie probleme şi, bineînţeles, purtarea măştii", spune Virgil Musta.

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" Timişoara au fost consultaţi de către autorităţile locale în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitare în secţiile de votare.

"Am fost consultaţi din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral şi din punctul nostru de vedere autorităţile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranţă sporită a cetăţeanului care iese la vot. Purtatul măştii, dezinfectarea suprafeţelor şi a ştampilelor, inclusiv distanţarea fizică - noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetăţenii, vârstnicii şi inclusiv populaţia tânără să se simtă în siguranţă. Personal, voi ieşi la vot şi îndemn pe toată lumea să îşi exercite acest drept constituţional", a adăugat managerul spitalului, dr. Cristian Oancea.

În judeţul Timiş au fost înfiinţate 602 secţii de votare pentru scrutinul de duminică.

Citeşte şi Trei zile libere pentru elevi şi profesori pentru alegerile locale din 27 septembrie. Când nu se ţin cursuri

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri locale medic reguli sanitare Virgil Musta
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8731
RON
27 Oct
noapte 8 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H