ALEGERI LOCALE 2020. PMP are un candidat surpriză la Primăria Capitalei. Nu este Traian Băsescu

Liberalul Dan Cristian Popescu, sacrificat de Ludovic Orbán in cursa pentru Primăria Sectorului 2, ar putea candida pentru Primăria Capitalei din partea PMP, susţin surse politice pentru Adevărul.

05 aug. 2020, 07:58
ALEGERI LOCALE 2020. PMP are un candidat surpriză la Primăria Capitalei. Nu este Traian Băsescu

ALEGERI LOCALE 2020. Decizia privind o posibilă candidatură a lui Dan Cristian Popescu pentru Primăria Capitalei ar putea fi anunţată mâine, când e luată decizia finală. De altfel, viceprimarul Sectorului 2 are programată o conferinţă de presă.   

ALEGERI 2020. Vasile Dîncu cere amânarea scrutinului: Ne trebuie moarte pentru voturi?

Popescu are o notorietate şi o intenţie de vot mare mai ales în sectorul 2, în condiţiile în care la acest sector e şi viceprimar şi s-a făcut cunoscut în rândul oamenilor.   

Reamintim că Ludovic Orban a preferat să accepte toate cererile USR-PLUS în ceea ce priveşte Capitala pentru a ajunge o înţelegere. La cererea expresă a liderilor USR şi PLUS, Popescu nu a fost acceptat drept candidat şi candidatul pentru sectorul 2 a fost desemnat Radu Mihaiu.

Eugen Tomac anunţă că Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei

Eugen Tomac a afirmat marţi că Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Generală a Capitalei. El a precizat că PMP vrea să obţină un capital politic care să permită partidului să aibă propria voce politică.

„Noi nu am vrut să mergem cu un candidat propriu, dar vom merge cu Traian Băsescu pentru că vrem să obţinem un capital politic care să ne permită, aşa cum se întâmplă în democraţie, să avem vocea noastră politică. Şi vom face acest lucru”, a declarat Eugen Tomac marţi la Digi 24.

Întrebat dacă nu există dubii şi Traian Băsescu va fi candidatul PMP la Primăria Capitalei, Eugen Tomac a răspuns: „Este opţiunea noastră şi pe candidatura domnului preşedinte mizăm la alegerile locale. Atâta timp cât aroganţa celorlalţi ne-a împins în această situaţie, pe care noi am spus-o înainte de a se întâmpla ceea ce s-a întâmplat, nu ne mai poate acuza acum nimeni. Vom merge către cetăţeni şi le vom cere votul. Că va pierde Nicuşor este meritul USR, nu al PMP”.

Candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan a spus marţi că speră ca PMP să nu aibă candidat propriu pentru fotoliul de primar general care să rupă din voturile dreptei. El a menţionat că este important ca municipiul să scape de primarul Gabriela Firea şi de PSD.

Traian Băsescu a anunţat că este dispus să candideze la Primăria Capitalei din partea PMP, după ce negocierile dintre PNL, USR-PLUS şi PMP privind candidaţi comuni la primăriile de sector au eşuat.


loading...
Partenerii noștri