ALEGERI LOCALE 2020 Primarul Sibiului susţine începerea şcolii după alegerile locale

ALEGERI LOCALE 2020 Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat că ar prefera ca anul şcolar să înceapă după organizarea alegerilor locale. Asta în pofida faptului că primăria Sibiu a alocat suficiente fonduri pentru pregătirea şcolilor conform normelor sanitare, informeaza Agerpres.

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 18:21
ALEGERI LOCALE 2020 Primarul Sibiului susţine începerea şcolii după alegerile locale

În ce priveşte începerea anului şcolar, din anumite puncte de vedere, vorbesc acum din punctul de vedere al alocării fondurilor necesare pentru aceste măsuri de prevenţie, Primăria Sibiu a organizat o şedinţă extraordinară şi am alocat banii necesari pentru separatoare, pentru tablete, deci, pentru ceea ce este nevoie. Să nu uităm că administraţia publică locală lucrează după legi şi noi am aşteptat legile care s-au emis de către Guvern şi le aplicăm. Dar în ceea ce priveşte începerea în data de 14 (septembrie n.r.) sau în data de 1 octombrie şi eu aş pleda pentru începerea şcolii după alegeri, din motivele pe care le-a spus colegul de la ALDE„, a spus Astrid Fodor, în cadrul unei dezbateri electorale pe tema educaţiei.

ALEGERI LOCALE 2020. Şi liderul ALDE Sibiu cere amânarea redeschiderii şcolilor

Liderul ALDE Sibiu şi candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, fostul subprefect Horaţiu Marin, cere amânarea începerii anului şcolar cu cel puţin două săptămâni pe motiv că „încă nu suntem pregătiţi„.

Citeşte şi Trei localităţi din Sibiu au o rată de trei sau mai multe infectări la mia de locuitori. În două devine obligatorie masca în aer liber

Eu cred că trebuie să plecăm de la sănătatea elevilor şi a profesorilor. De aceea, părerea mea, cred că trebuie amânată începerea anului şcolar cu cel puţin două săptămâni. Trebuie să fim realişti şi să nu ne minţim între noi: încă nu suntem pregătiţi ca să începem anul şcolar„, a spus Horaţiu Marin.

La dezbatere au fost prezenţi 11 din cei 12 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu. Majoritatea candidaţilor la funcţia de primar al Sibiului susţin reluarea cursurilor de către elevi pe 14 septembrie, dar în condiţii de siguranţă a sănătăţii.