ALEGERI LOCALE 2020 Proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale din 27 septembrie, depus în Parlament

ALEGERI LOCALE 2020 Deputatul Marian Cucşa, secretar general al Partidului Republican, a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege care prevede amânarea alegerilor locale ce ar urma să aibă loc pe 27 septembrie. Politicianul spune că, în contextul creşterii alarmante a numărului de infectări, organizarea alegerilor locale la acea dată ar fi „o iresponsabilitate”, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
21 iul. 2020, 06:06
ALEGERI LOCALE 2020 Proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale din 27 septembrie, depus în Parlament

Se amână data desfăşurării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 stabilită în ziua de duminică, 27 septembrie 2020, pentru: consiliile locale ale comunelor, ale oraşelor, ale municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti; primarii comunelor, oraşelor, municipiilor şi ai sectoarelor municipiului Bucureşti; Consiliul General al Municipiului Bucureşti; primarul general al municipiului Bucureşti; consiliile judeţene; preşedinţii consiliilor judeţene. Alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale stabilite pentru 27 septembrie 2020 se vor desfăşura la o dată stabilită ulterior„, se arată în proiectul de lege depus la Camera Deputaţilor.

ALEGERI LOCALE 2020 Deputatul spune că aceasta este o măsură de siguranţă, pentru a veghea la sănătatea românilor.

Ca reprezentant al Partidului Republican, împreună cu colegii, am lucrat la un proiect de lege pentru amânarea alegerilor locale, pentru a preveni răspândirea virusului. E o măsură de siguranţă pentru a veghea la sănătatea românilor. Am făcut un apel către toţi liderii politici să lase calculele politice şi jocurile meschine şi să se gândească la sănătatea românilor. Avem previziuni din partea specialiştilor care ne arată că vom avea o răspândire a virusului accentuată în lunile august şi septembrie. Nu poţi să te gândeşti la organizarea alegerilor în condiţii de siguranţă când ai previziuni şi vedem zi de zi răspândirea virusului tot mai accentuată. E o măsură ce vine în sprijinul cetăţenilor, să nu ne trezim ca după alegeri că avem focare peste focare de COVID„, a spus Marian Cucşa.

Citeşte şi ALEGERI LOCALE 2020. Ilan Laufer şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei

El a adăugat că a depus o adresă la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor ca acest proiect să fie dezbătută în regim de urgenţă şi introdus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare.

ALEGERI LOCALE 2020 Proiectul de lege se întemeiază pe estimarea potrivit căreia, în august, vom avea 1.600 de infectări pe zi

ALEGERI LOCALE 2020 În expunerea de motive, politicianul face referire la datele din nota de fundamentare a Hotărârii Guvernului de prelungire a stării de alertă pentru încă 30 de zile, potrivit căreia, în august, ar putea fi înregistrate 1.600 de cazuri noi pe zi de infectare cu COVID.

Prevederile propuse de prezenta iniţiativă pentru alegerile locale programate a se desfăşura la data de 27 septembrie 2020, vin în contextul actualei stări determinate de pandemia de coronavirus şi au în vedere în primul rând siguranţa şi sănătatea cetăţenilor. Datele oficiale pe care guvernul şi-a fundamentat prelungirea stării de alertă indică 1.600 cazuri noi pe zi în luna august şi o creştere exponenţială a cazurilor noi de coronavirus în perioada următoare. În acest scenariu pare o iresponsabilitate să se organizeze alegeri locale în 27 septembrie 2020”, arată Cucşa.

Fostul deputat ALDE a menţionat că, în cazul în care alegerile locale vor fi amânate, noua dată pentru scrutin urmează să fie stabilită prin lege de către Parlament, astfel încât să nu mai existe pericolul răspândirii virusului şi punerea în pericol a sănătăţii românilor.