Alegeri locale cu deznodământ curios. Un primar din Rusia a pierdut alegerile în faţa femeii sale de serviciu

O femeie de serviciu în vârstă de 35 de ani se va muta pe scaunul şefului său primar al comunei Povalihino, după ce a câştigat alegerile la începutul lunii septembrie, la care a participat doar pentru a-l ajuta pe acesta să obţină un nou mandat.

30 sept. 2020, 19:51
Alegeri locale cu deznodământ curios. Un primar din Rusia a pierdut alegerile în faţa femeii sale de serviciu

Când nimeni din sat nu s-a înscris pentru a-l înfrunta pe Nikolai Loktev, care este din partidul pro-Kremlin, Rusia Unită, el a convins-o pe femeia de serviciu, Marina Udgodskaya, să participe. Aceasta s-a înscris ca „rival” pentru a asigura cerinţa minimă de doi candidaţi. Totuşi planul fostului primar nu a funcţionat aşa cum îl imaginase. Femeia de serviciu a câştigat scrutinul la o diferenţă semnificativă.

„Nikolai Loktev a crezut că nimeni nu o va vota şi el va rămâne primar. Dar oamenii s-au săturat şi au ales-o pe Marina Udgodskaya „, a declarat pentru BBC un membru al comisiei electorale locale.

Citeşte şi VIDEO Cum s-a răzbunat un primar reales, din Giurgiu, pe cei care nu l-au votat: Le-a scos cu buldozerul băncile din faţa porţilor

„El a fost uimit la fel şi ea!”, a spus pentru BBC o femeia, care nu a vrut să fie identificată.  Într-un interviu femeia de serviciu s-a descris drept o „falsă” candidată care „nu era pregătită” pentru o „promovare” atât de rapidă. „Nu credeam că oamenii mă vor vota de fapt”, a declarat ea pentru canalul de ştiri Telegram Podyom.

Chiar şi aşa, ea a câştigat aproape 62% din voturi, iar şeful ei a reuşit să obţină doar 34%. „Am făcut tot ce este necesar în această slujbă; nu există probleme în sat”, a declarat Loktev pentru BBC într-una din ultimele sale zile de mandat. „În mod clar, oamenii doreau schimbarea”, a conchis fostul primar în vârstă de 58 de ani.