Alegeri locale în Republica Moldova. Poliţiştii au descoperit peste 200 de nereguli electorale

Publicat: Sâmbătă, 13 Iunie 2015 16:07 // Actualizat: Sâmbătă, 13 Iunie 2015 16:08 // Sursa: romaniatv.net

Peste 6.000 de poliţişti vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor locale generale. Pentru desfășurarea corectă a scrutinului electoral, poliția îndeamnă cetățenii să se comporte adecvat şi să nu pună în pericol securitatea celor din jur.

Polițiștii se vor afla în raza de 100 de metri de la secțiile de votare și vor interveni doar la solicitarea președintelui comisiei.

Totodată, persoanele în stare de ebrietate, dar și cele care dețin asupra lor arme nu vor avea acces în secțiile de votare. În ziua scrutinului, este interzisă transportarea organizată a alegătorilor.

"La finisarea activității birourilor electorale, poliția va asigura securitatea deplasării documentației electorale, buletinelor de vot, ștampilelor și alte accesorii către consiliile de circumscripție, către instanțele de judecată, și ulterir către comsia electorală centrală. Angajații poliției vor fi prudenți, exigenți, echipați corespunzător, dotați cu arme din dotare", a declarat şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxiam, potrivit publika.md.

Potrivit autorităţilor, în perioada electorală, peste 2.800 de polițiști au asigurat ordinea publică la întâlnirile concurenților electorali cu alegătorii. Totodată, în aceeași perioadă, poliția a documentat peste 200 de nereguli electorale. Cele mai mulle dintre acestea, 118 la număr, se referă la aplicarea afișelor electorale în locuri interzise.

Poliţiştii au mai depistat şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare în care afișele electorale au fost deteriorare intenționat şi șapte cazuri de transportare a materialelor electorale care nu conțineau data de tipar, numărul de tiraj, dar și denumirea tipografiei.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 iun 19:08
...cetățenii să se comporte adecvat şi să nu pună în pericol securitatea celor din jur. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
13 iun 16:16
...poliția îndeamnă cetățenii să se comporte adecvat şi să nu pună în pericol securitatea celor din jur. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
13 iun 16:16
Votează email 0 email
...să se comporte adecvat şi să nu pună în pericol securitatea celor din jur. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H