Alegeri locale Slatina – numărătoarea partidelor: Candidatul USL la primărie, peste 70% din voturi

Candidatul USL pentru primăria Slatina a obţinut peste 70% din voturi la alegerile locale parţiale de duminică, potrivit numărătorii partidelor, relatează România TV. Nouă persoane au candidat pentru postul de edil al Slatinei, rămas vacant după ce Darius Vâlcov a fost ales senator.

03 feb. 2013, 19:17
Alegeri locale Slatina – numărătoarea partidelor: Candidatul USL la primărie, peste 70% din voturi

Potrivit România TV, candidatul PPDD a obţinut 20% din voturile alegătorilor din Slatina, iar cel al PDL 7-8% din voturi.

Alegerile de la Slatina nu au fost lipsite de evenimente: o secţie de vot a fost închisă, în urma unor acuzaţii de fraudă. Membrii unui partid au reclamat la poliţie şi la Biroul electoral Judeţean că o maşină fără numere de înmatriculare transportă alegătorii la urne.

Nouă persoane candidează pentru funcţia de primar al Slatinei, rămasă vacantă după ce Darius Vâlcov a fost ales senator. În municipiul Slatina au fost organizate 48 de secţii de votare, iar pe listele electorale permanente se află 72.200 de cetăţeni cu drept de vot.

Pentru postul de primar candidează actualul viceprimar al Slatinei Minel Prina, din partea USL, liderul filialei municipale a PDL, Ana Anghel, preşedintele PPDD Bucureşti, Paul Radu Orzaţă, Aurel Bobei de la Forţa Civică, omul de afaceri Angel Cirimbu Delano din partea PRM, fostul viceprimar al Slatinei Muraru Tabacu Ion din partea Partidului Ecologist, Viorel Nicolae Oprănescu din partea Partidului Alianţa Socialistă, fostul consilier local Gheorghe Stoica de la Partidul Poporului – Legea Cojocaru şi fostul deputat de Olt Marin Bobeş, care candidează ca independent.

Alegeri locale parţiale pentru a completa structurile locale au loc în judeţele Bihor, Botoşani, Covasna, Harghita, Neamţ, Olt şi Teleorman.