ALEGERI LOCALE TURUL 2. Prezenţă ridicată la vot în trei comune din Bistriţa-Năsăud, Timiş şi Teleorman

ALEGERI LOCALE TURUL 2. Mai mult de jumătate dintre alegătorii din comuna Balaci, județul Teleorman s-au prezentat la urne înainte de ora 13:00, în al doilea tur al alegerilor locale.

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 10:50
ALEGERI LOCALE TURUL 2. Prezenţă ridicată la vot în trei comune din Bistriţa-Năsăud, Timiş şi Teleorman

În comuna Rebra, județul Bistrița-Năsăud, până la ora 13:00, la vot s-au prezentat 30,37% de alegători, în timp la Orțișoare, județul Timiș s-au prezentat la vot 27,63% dintre alegători. Până la ora 13:00 scrutinul s-a desfăşurat fără incidente.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: „Începerea şcolilor a avut un scop electoral. Ne-au sacrificat copiii ca să poată fura alegerile”

Conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, la Rebra, în Bistriţa Năsăud, până la ora 13:00 au votat 642 de alegători, dintre care 10 pe liste suplimentare şi niciunul în urna mobilă. În Timiş, la Orţişoara, 1.065 de votanţi şi-au exprimat opţiunile dintre aceştia 54 cu urna mobilă şi 30 pe liste suplimentare. La Balaci au votat 678 de alegători, dintre care 63 pe liste suplimentare.

„Până la această oră, nu au fost sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale. Au fost primite 39 notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetăţeni iar in urma verificărilor, toate au fost infirmate” a transmis IPJ Teleorman cu privire la scrutinul din comuna Balaci.

Incidente similare, dar neconfirmate, au fost semnalate la Poliţia Timiş, unde fost primite 8 notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetăţeni, iar alte nouă la Bistriţa Năsăud, toate neconfirmate în urma verificărilor făcute de poliţişti.