ALEGERI MOLDOVA 2014: Partidul lui Renato Usatîi a fost EXCLUS din campania electorală

ALEGERI MOLDOVA 2014: Curtea de Apel Chişinău a decis retragerea din cursa electorală a Partidului "Patria". Totodată, contestaţia depusă, astăzi, de Partidul al cărui cap de listă la alegerile din 30 noiembrie este omul de afaceri Renato Usatîi a fost respinsă de către magistraţi.

RomaniaTV.net
27 nov. 2014, 15:07
ALEGERI MOLDOVA 2014:  Partidul lui Renato Usatîi a fost EXCLUS din campania electorală

ALEGERI MOLDOVA 2014: Judecătorii Curţii de Apel Chişinău au decis joi ca partidul ‘Patria’, pe a cărui listă este inclus şi Renato Usatîi, să fie exclus din cursa electorală, informează Unimedia.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova, care are termen până vineri să pronunţe o decizie definitivă.

Membrii CEC au luat această decizie după ce Inspectoratul General de Poliţie a prezentat probe potrivit cărora concurentul electoral Partidul „Patria” a utilizat 8,1 milioane de lei, care au fost trimişi din străinătate. 

Cotidianul rus Kommersant scria recent că Moscova are în Republica Moldova şi aliaţi mai puţin evidenţi, pe lângă socialiştii pe care mizează. Unul dintre ei, nota ziarul rus, este omul de afaceri Renato Usatîi, care nu se pronunţă direct nici pentru Uniunea Vamală, nici pentru UE, propunând ca problema să fie decisă în cadrul unui referendum. În acelaşi timp, Usatîi promite că va trimite la puşcărie aproape toată elita politică actuală, inclusiv pe liderii partidelor proeuropene. 

Ultimele sondaje de opinie creditau partidul ‘Patria’ cu 8,7% din voturi la alegerile parlamentare de duminică (30 noiembrie). Autorităţile de la Chişinău încearcă să prevină o posibilă destabilizare a situaţiei politice în contextul alegerilor de duminică, pe fondul evenimentelor din Ucraina vecină.


loading...