ALEGERI MOLDOVA 2014. Secţie de votare pentru alegerile din Republica Moldova, deschisă la Cluj – Napoca

ALEGERI MOLDOVA 2014. O secţie de votare pentru alegerile de duminică din Republica Moldova a fost deschisă la Cluj - Napoca şi funcţionează în clădirea Casei de Cultură a Studenţilor.

30 nov. 2014, 08:33
ALEGERI MOLDOVA 2014. Secţie de votare pentru alegerile din Republica Moldova, deschisă la Cluj – Napoca

ALEGERI MOLDOVA 2014. Secţia 349 a fost dotată, potrivit Codului Electoral din Republica Moldova, cu şase cabine de vot, minim şase ştampile, precum şi cu 3.000 de buletine de vot.

„Potrivit legislaţiei noastre, fiecare secţie poate fi dotată cu maxim 3.000 de buletine de vot pentru că s-a considerat că acesta este numărul de persoane care poate vota, fizic, în decursul zilei de vot”, a explicat Denis Jelimalai, preşedintele comisiei secţiei de votare din Cluj-Napoca.

Secţia de votare a fost deschisă la ora 7,00 şi se va închide la ora 21,00. Cetăţenii Republicii Moldova aflaţi pe teritoriul României în data de 30 noiembrie pot vota la oricare dintre secţiile de votare organizate pe teritoriul ţării noastre în baza paşaportului – valabil sau expirat.

Citeşte şi ALGERI MOLDOVA 2014: 3,2 milioane de moldoveni aleg calea UE sau a Moscovei

„Aşteptăm astăzi un număr cât mai mare de votanţi, nu putem face estimări, dar noi sperăm să fie cât mai aproape de 3.000”, a mai spus preşedintele comisiei secţiei de votare.

Secţia de votare de la Cluj este singura organizată pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova în partea de Nord-Vest a României. În total, în România au fost deschise 11 secţii.

Republica Moldova organizează duminică 30 noiembrie alegeri parlamentare.


loading...