Alegeri parlamentare 2012. Ministrul Chiţoiu şi „baronul” Anton cer votul în Giurgiu

Pe listele de candidaţi din Giurgiu figurează unele personaje care au ieşit în evidenţă în ultimii ani. Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, fostul secretar de stat Marin Anton, desemnat cel mai bogat membru al cabinetului Ungureanu şi fostul lider al PDL Sector 1, Bogdan Cantaragiu se vor prezenta în faţa electoratului  pentru noi mandate de deputaţi.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 15:27
Alegeri parlamentare 2012. Ministrul Chiţoiu şi „baronul” Anton cer votul în Giurgiu

Pe listele de candidaţi ale Camerei Deputaților figurează un ministru în funcţie al cabinetului Ponta, un baron local şi un fost şef de filială PDL.

În colegiul 1, Cristian Teodor va candida din partea PDL împotriva social-democratului Florian Nicolae, dar şi a reprezentantului PPDD Alexandru Cuc, în timp ce în colegiul 2 Vasile Barbu (PDL) îi va avea drept contracandidaţi pe Marin Anton (PNL) şi pe Florian Velicu (PPDD).

De departe cel mai strident candidat al colegiului 2 este Marin Anton. Fost şef al filialei PDL Galaţi, Anton a trecut în urmă cu şase luni la PNL, demisionând şi din funcţiile guvernamentale. Considerat unul dintre cei mai influenţi politicieni din Giurgiu, Anton a deţinut recordul guvernării Ungureanu în privinţa averilor. Pe atunci secretar de stat în Ministerul Mediului, Marin Anton deţinea peste 2 milioane de metri pătraţi de teren şi o avere estimată la zece milioane de euro. Averea sa a fost luată în vizor şi de Agenţia Naţională de Integritate, care s-a autosesizat după informaţiile apărute în presă.

Pe listele colegiului 3 se regăseşte un alt pedelist de al cărui nume se leagă unele controverse. Bogdan Cantaragiu este unul dintre personajele anchetate de DNA în dosarul de corupţie al deputatului democrat-liberal Dan Păsat. Citaţiile la DNA i-au adus lui Cantaragiu şi oprobiul partidului, acesta fiind demis la scurt timp de la şefia Organizaţiei Sectorului 1. Imaginea lui Cantaragiu a fost uşor îmbunătăţită abia în acest an după ce Vasile Blaga a preluat frâiele PDL. Contracandidaţii lui Bogdan Cantaragiu sunt liberalul Ioan Teodorescu PNL şi candidata PPDD, Liliana Cioba. 

În colegiul 4 iese în evidenţă actualul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu. Liberalul candidează pentru un nou mandat de deputat în contextul eşecului privatizării Oltchim acţiune derulată în timpului mandatului său de ministru. Contracandidaţii lui Chiţoiu sunt democrat-liberala Ioana Toma PDL şi reprezentantul PPDD, Florentin Marcoșanu.

La Senat, în colegiul 1 vor concura Mihai Neagu (PDL), Nicolae Bădălău (PSD) şi George Ciobanu (PPDD), în timp ce în colegiul 2 democrat-liberalul Alexandru Daniel va candida împotriva liberalului Lucian Iliescu PNL şi al PPDD-istului Cătălin Hideg.

VEZI Colegiile uninominale şi candidaţii din judeţul Giurgiu