ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Candidaţii independenţi: Detectiv particular, fost poliţist sau inventator

Un detectiv particular, un fost poliţist, doctori în economie şi psihiatrie, un fost grănicer, dar şi un inventator se află printre candidaţii independenţi la alegerile parlamentare. Ei au explicat, pentru agenţia Mediafax, ce i-a determinat să candideze şi ce scopuri au.

RomaniaTV.net
12 nov. 2016, 12:30
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Candidaţii independenţi: Detectiv particular, fost poliţist sau inventator

Sibiu

Dănuţ Traian Oşvath are 43 de ani şi este fost grănicer la Stamora Moraviţa. Acesta îşi doreşte să devină senator pentru a propune, printre altele, reducerea vârstei de pensionare la 60 de ani pentru bărbaţi şi la 55 de ani pentru femei, dar şi salariu minim de 1.000 de euro.

„Voi lupta pentru reducerea vârstei de pensionare. Se spune că nu sunt bani. Facem rost de bani de la pensiile speciale ale parlamentarilor. Luăm de acolo. Parlamentarul nu trebuie să aibă pensie specială, că nu a lucrat în condiţii dificile. Şi nu are niciun merit, că nu a făcut nimic pentru popor. Mai putem lua bani de la ajutoarele de şomaj, pe care noi le dăm tinerilor absolvenţi, copiilor noştri care termină şcolile şi nu au locuri de muncă. Cine totuşi angajează tineri le oferă salarii minime pe economie. Ajutoarele de şomaj le punem la fondul de pensii şi pe tineri îi angajăm pe nişte posturi pe care pensionarii le eliberează. Îmi propun şi creşterea salariului minim de 1.000 de euro pentru că preţurile din România sunt la nivelul superior al preţurilor din Europa Centrală şi vindem aceleaşi produse. Cei care produc alimente, care confecţionează haine de ce să nu aibă salariile celor din Occident? Doar suntem în Uniunea Europeană, nu mai suntem din afara Uniunii sau o ţară din Africa. Suntem în UE şi trebuie să se aplice aceleaşi reguli”, a declarat Dănuţ Traian Oşvath.

Argeş

În Argeş, un fost poliţist vrea să devină deputat, şi, ca să-şi atingă ţelul, este dispus să cheltuie 2.000 de lei.

Dănuţ Dinu a absolvit Liceul Militar, Şcoala de Ofiţeri, Facultatea de Ingineri Autovehicule Rutiere şi Master în Autovehicule Rutiere şi Facultatea de Drept. Cunoaşte şapte limbi străine. După 33 de ani, timp în care a îmbrăcat uniforma de poliţist, a renunţat la cariera sa pentru a intra în politică.

„Am fost comisar şef, iar acum sunt poliţist în rezervă. M-am retras din poliţie pentru a intra în politică. Am intrat ca independent şi am să rămân independent. Nu pot să îmi asociez imaginea cu oameni care au probleme penale. Din nefericire, în fiecare partid regăsim astfel de persoane pe liste. Cum mi-ar sta mie să ies cu aceşti oameni de mână pe stradă? Ce ar zice cetăţenii?”, se întreabă Dinu.
Iniţial, Dănuţ Dinu a candidat pentru funcţia de primar al Piteştiului. Şi-a făcut campanie cu 1.000 de lei, reuşind astfel să se claseze, la alegerile din acest an, pe locul patru, la mai puţin de 100 de voturi distanţă de fostul ministru al Energiei, Andrei Gerea.

„Am avut un buget de 1.000 de lei, pe care l-am dat pe afişe. O să schimb puţin şi strategia. La alegerile parlamentare o să-mi dublez bugetul. Mi-am propus să cheltui 2.000 de lei. Am două segmente de oameni la care n-am reuşit să ajung, oamenii de la ţară şi persoanele mai în vârstă, care nu se pricep la mijloacele tehnice noi, care nu prea navighează pe internet, pentru că eu pe reţeaua de socializare mi-am făcut campanie. Tot pe Facebook o să mă promovez. Nu am bani să mă duc să investesc”, a declarat Dănuţ Dinu.

Citeşte mai mult pe Mediafax.