ALEGERI PARLAMENTARE 2016. LISTA completă a candidaţilor în Bucureşti, Iaşi, Timiş, Cluj, Constanţa şi Braşov

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Pe 11 decembrie 2016 suntem așteptați să alegem viitorul Legislativ al României. Vor fi cu 122 mai puțini parlamentari, pentru că se revine la votul pe liste, adică vom vota partidul, și nu omul. La alegerile din 2012 au intrat în Parlament 588 de senatori și deputați. Aproape 6.500 de candidați s-au înscris în cursa pentru a-i reprezenta pe români. Însă, cine sunt ei? Vă prezentăm mai jos candidații fiecărui partid și independenții care vă cer votul în Bucureşti şi cele mai mari judeţe din ţară. 

06 dec. 2016, 17:07
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. LISTA completă a candidaţilor în Bucureşti, Iaşi, Timiş, Cluj, Constanţa şi Braşov

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Potrivit Autorității Electorale Permanente, sunt aproximativ 18,9 milioane de români cu drept de vot (18.906.721 – ultima estimare AEP).

În 2016 vor fi 312 deputaţi, cărora li se adaugă 16 deputaţi ai minorităţilor naţionale, şi 134 de senatori.

Românii din diaspora vor fi reprezentaţi de patru deputaţi şi doi senatori.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Ce promisiuni electorale fac partidele politice ANALIZĂ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Partidele politice se întrec în promisiuni electorale în vederea câştigării alegerilor parlamentare care vor avea loc pe 11 decembrie. Politicienii promit dublarea salariilor medicilor şi profesorilor, dar şi a alocaţiilor pentru elevi, construirea de noi spitale, eliminarea impozitelor şi a taxelor nefiscale, dar şi continuarea reformelor de modernizare a justiției. RomaniaTV.net vă propune o analiză comparativă a programelor politice ale principalelor partide intrate în competiţia electorală. Detalii, aici. 

Cum sunt împărţite posturile de parlamentar, pe judeţe

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Norma de reprezentare este să fie un deputat la 73.000 locuitori şi un senator la 168.000 locuitori, iar pragul electoral de intrare în Parlament pentru un partid este de 5 procente.

S-au înscris în cursa electorală aproape 6.500 de candidați.

O noutate pentru România la acest scrutin va fi votul prin corespondență, de care se bucură doar cetățenii români din diaspora.

Însă numai 8.889 dintre românii cu drept de vot din străinătate (dintr-un total de 609.962 ) au ales să voteze prin corespondență.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cele mai multe cereri pentru vot prin corespondență sunt din Spania – 2794, Italia – 1228, Republica Moldova – 880, Marea Britanie – 594, Belgia – 382.

LISTA COMPLETĂ A CANDIDAŢILOR LA ALEGERILE PARLAMENTARE 2016, conform digi24.ro. 

LISTA CANDIDAŢILOR DIN BUCUREŞTI la Senat şi Camera Deputaţilor

LISTA CANDIDAŢILOR DIN BRAŞOV la Senat şi Camera Deputaţilor

LISTA CANDIDAŢILOR DIN CONSTANŢA la Senat şi Camera Deputaţilor

LISTA CANDIDAŢILOR DIN CLUJ la Senat şi Camera Deputaţilor

LISTA CANDIDAŢILOR DIN IAŞI la Senat şi Camera Deputaţilor

LISTA CANDIDAŢILOR DIN TIMIŞ la Senat şi Camera Deputaţilor

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cum arată profilul liderilor politici. Câţi dintre ei sunt locomotivă de partid ANALIZĂ

ALEGERI PARLAMENTARE 2016.  Sunt ultimele zile de campanie şi liderii celor mai importante formaţiuni politice se înghesuie la televizor pentru a convinge electoratul să-i voteze, însă nu toţi se ridică la nivelul predecesorilor din politica ultimilor 26 de ani, care erau adevărate locomotive pentru partidele lor. A apus vremea când Ion Iliescu, Corneliu Vadim Tudor se identificau şi se confundau cu formaţiunile politice pe care le conduceau. Fostul preşedinte Traian Băsescu este ultimul exemplu de acest fel, dar preşedintele PMP pare să nu aibă ce vagoane să tracteze, conform analiştilor politici consultaţi de RomaniaTV.net. Amănunte, aici.