Alegeri parlamentare 2016. Niciun votant în două secţii de votare din judeţul Iaşi

Pe listele permanente a două secții de votare din comuna Moșna, județul Iași, nu a votat până duminică după-amiază aproape nimeni, majoritatea alegătorilor fiind persoane din Republica Moldova cu dublă cetățenie, au informat reprezentanții secțiilor respective.

11 dec. 2016, 17:15
Alegeri parlamentare 2016. Niciun votant în două secţii de votare din judeţul Iaşi

La secția de votare 539 din localitatea Moșna, 1.605 alegători figurează, conform președintei secției, pe listele permanente însă doar patru persoane au votat, pe lista suplimentară, iar 29 s-au prezentat la urne în Republica Moldova.

„Au votat la Chișinău, nu aici. La alegerile locale a fost mai rău, nu a fost nimeni”, a menționat jurnaliștilor Rodica Diaconu, președinta secției de votare 539.

La a doua secție de vot din comună, nr. 540, sunt înscrise 1.800 de persoane pe listele permanente, fiind doar 40 de persoane care au votat, pe liste suplimentare, a spus Ionel Adochiței, locțiitor al președintelui secției.

Potrivit primarului, Georgel Popa, în comuna Moșna sunt 11.000 de locuitori, 9.000 dintre aceștia fiind persoane din Republica Moldova cu dublă cetățenie.

„Ne bucurăm că avem mai mulți din Republica Moldova cu cetățenie română care aleg comunitatea noastră. Știm cu toții că satele românești sunt goale. Noi am considerat că e un câștig. Deocamdată moldovenii nu s-au stabilit aici. Noi îi administrăm, nu îi organizăm”, a afirmat primarul comunei Moșna.

Alegerile parlamentare nu au fost însă lipsite nici de incidente.

Poliţiştii vasluieni au deschis o anchetă, duminică, în cazul unei persoane care ar fi votat de două ori în secţii diferite. Anchetatorii nu exclud nici varianta apariţiei unei erori în sistemul electronic de validare a documentului de identitate.

Și un tânăr din judeţul Vaslui este cercetat de Poliţie, după ce ar fi votat de două ori în secţii diferite din comuna Pungeşti. Bărbatul figurează în sistemul electronic de prezentare-validare a documentului de identitate că ar fi votat în secţiile din localităţile Pungeşti şi Armăşoaia.


loading...
TopArticole1 / 6