Alegeri parlamentare 2020 în zonele carantinate din cauza COVID. Declaraţia pe propria răspundere va fi obligatorie

Şeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a transmis BEC care sunt regulile valabile în ziua votului la alegerile parlamentare în zonele carantinate din cauza COVID-19.

03 dec. 2020, 16:54
Alegeri parlamentare 2020 în zonele carantinate din cauza COVID. Declaraţia pe propria răspundere va fi obligatorie

Alegeri parlamentare 2020 în zonele carantinate din cauza COVID, doar cu declaraţia pe propria răspundere

Persoanele din zonele carantinate din cauza COVID-19 care vor dori să voteze duminică la alegerile parlamentare vor fi nevoite să completeze declaraţia pe propria răspundere în care să scrie că merg să voteze, a declarat Raed Arafat, în răspunsul către Biroiul Electoral Central, citat de Mediafax.

Alegătorii din aceste zone se pot deplasa atât în interiorul oraşelor carantinate, dar şi în afara lor, sau pot intra în localitate, cu scopul de a vota, doar cu declaraţie pe proprie răspundere.

Aceleaşi prevederi se aplică şi membrilor secţiilor de votare, care vor trebui să aibă completată declaraţia pe propria răspundere.

Citeşte şi: Nicuşor Dan votează PNL la parlamentare, nu USR. „Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider că PNL e varianta cea mai bună pentru România azi”

„În perioada 5-7 decembrie, persoanele care se vor deplasa în/din localităţile/zonele carantinate în vederea exercitării dreptului la vot ori pentru a-şi îndeplini atribuţiile de membri implicaţi în organizarea procesului electoral vor fi obligate să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere care să cuprindă fie motivul exercitării dreptului de vot, fie menţiunea cu privire la calitatea de persoană implicată în organizarea procesului electoral”, se arată în documentul transmis BEC.

Citeste şi: Rezultate alegeri parlamentare 2020 Bucureşti. Lista completă a candidaţilor la Senat şi Camera Deputaţilor

Raed Arafat îl contrazice astfel pe premierul Ludovic Orban care a anunţat recent că cetăţenii nu vor avea nevoie de o declaraţie specială în zonele carantinate pentru că „în ziua votului, normal că motivul deplasării este deplasarea la vot”.

„Toţi cetăţenii care sunt în localităţi carantinate se vor putea deplasa fără niciun fel de oprelişte să-şi exercite dreptul de vot”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat dacă cetăţenii din localităţile aflate în carantină din cauza epidemiei de COVID-19 vor avea nevoie de declaraţie, premierul a explicat că în ziua votului nu fi cazul de acest lucru.
„În ziua votului, normal că motivul deplasării este deplasarea la vot”, a afirmat Orban.


loading...
Partenerii noștri