Nicuşor Dan votează PNL la parlamentare, nu USR. „Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider că PNL e varianta cea mai bună pentru România azi”

Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, care este opţiunea sa la alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie. Primarul general a declarat că va vota cu PNL, în detrimentul USR, partidul pe care l-a fondat.

02 dec. 2020, 15:30
Nicuşor Dan votează PNL la parlamentare, nu USR. „Chiar dacă sunt fondatorul USR, consider că PNL e varianta cea mai bună pentru România azi”

Nicuşor Dan a anunţat cu cine votează la parlamentare, despre care a spus că sunt „cruciale pentru România şi pentru Bucureşti”.

„Alegerile sunt importante pentru că alegem pentru patru ani. O să urmeze patru ani fără alegeri şi campanii electorale. Alegem pentru patru ani un Guvern care va fi şi în legătură cu autorităţile locale şi cu preşedintele României.

Alegerile sunt importante pentru România are o uriaşă oportunitate de dezvoltare, 80 de miliarde de euro, bani europeni, oportunitate pe care nu avem voie să o ratăm”, a precizat edilul Capitalei.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Se redeschid pieţele de alegeri!

Nicuşor Dan votează PNL la parlamentare. „E analiza mea”

Edilul Capitalei a subliniat că a vrut să se exprime pe această temă „pentru că mulţi oameni m-au investit cu încrederea lor”.

„O să fac o analiză care se bazează pe cunoaşterea directă pe care am avut-o în aceşti cinci ani asupra clasei politice.
E analiza mea. Alegerea aparţine românilor care vor ieşi la vot duminică.

Consider obligatoriu să trimitem PSD în Opoziţie după tot răul pe care l-a făcut României şi Bucureştiului şi pentru asta trebuie să ieşim duminică în număr mare la vot

Opţiunea mea pentru votul de duminică este PNL. Consider că un Guvern PNL puternic este cea mai bună variantă pe care are o are România în acest moment”, a anunţat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan se dezice de USR, partidul pe care l-a fondat. „Nu vreau să spun mai multe despre USR”

Nicuşor Dan a explicat şi de ce va vota cu PNL la alegerile parlamentare.

„Chiar dacă sunt fondatorul USR-ului, consider cu toată onestitatea că PNL-ul este varianta cea mai bună pentru România astăzi. Nu vreau să spun mai multe despre USR şi nu vreau să intru într-o polemică cu un partid care m-a sprijinit în alegerile locale. Noi decidem acum viitorul României pentru următorii patru ani”, a menţionat Nicuşor Dan, declaraţiile sale fiind transmise live şi pe pagina de Facebook a PNL.

De altfel, Nicuşor Dan nu s-a întâlnit niciodată cu Vlad Voiculescu, viceprimarul susţinut de USR PLUS, în campania electorală.

Citeşte şi: Alegerea viceprimarilor Capitalei a fost amânată. Ce explicaţie a oferit Nicuşor Dan

Edilul Capitalei a participat la mai multe evenimente de campanie alături de premierul Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ce a făcut Nicuşor Dan într-o lună de mandat la Primăria Capitalei: Contract pentru reabilitarea rețelei de termoficare și 33 de fotografii și filmulețe cu Ludovic Orban

Nicuşor Dan explică de ce votează cu PNL la alegerile parlamentare. „Nu avem timp pentru experimente. Nu ne permitem”

„Argumentele mele: PNL are cel mai solid program de guvernare, program care o componentă importantă de dezvoltare şi implicit de bunăstare. Avem de absorbit 80 de miliarde de euro. Avem de absorbit în viteză aceşti bani şi nu avem timp pentru experimente. Nu ne permitem.

PNL este partidul care a negociat această finanţare europeană şi este partidul care a definit mecanismele de implementare”, a explicat edilul Capitalei.

Nicuşor Dan, laude pentru Ludovic Orban. „E cineva care vede mizele mari”

„PNL are cea mai bună variantă de prim-ministru. Pe Ludovic Orban. E o persoană pe care am cunoscut-o n acest luni şi pot să spun despre el că este o persoană de încredere, o persoană care îşi ţine cuvântul, o persoană care este loială oamenilor, o persoană cu viziune şi cu anvergură.

E cineva care vede mizele mari şi mai are o calitate pe care puţini oameni politici o au – este preocupat de soluţie, soluţie la probleme şi nu de beneficiul de imagine pe care l-ar obţine rezolvând acea problemă”, a adăugat Nicuşor Dan.

„PNL, sub conducerea lui Ludovic Orban, a reuşit şi a dovedit că are maturitatea să se sacrifice pentru mize mai înalte, aşa cum a făcut-o când a preluat guvernarea, aşa cum a făcut-o în alegerile locale din Bucureşti, când s-a subordonat total scopului de a scoate PSD din administraţia din Capitală.

PNL are o relaţie corectă, deja funcţională cu preşedintele României. PNL are o relaţie, deja funcţională cu mine ca primar al Bucureştiului.

În doar o lună am reuşit să rezolvăm problemele care ţin de sănătate, de termoficare, de finanţare, de mediu şi sunt convins că în patru ani putem să facem mult mai multe lucruri bune pentru Bucureşti.

PNL este partidul care poate să bată PSD la alegerile parlamentare, aşa cum a făcut-o la alegerile locale”, a mai precizat Nicuşor Dan.