Alegeri parlamentare 2020. Tăriceanu: „Am votat cu gândul că democraţia e pândită de un mare pericol”

Alegeri parlamentare 2020 Tăriceanu a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat cu gândul la generaţiile viitoare, care speră să nu aibă soarta generaţiei sale, care a suferit mult din pricina comunismului.

06 dec. 2020, 11:31
Alegeri parlamentare 2020. Tăriceanu: „Am votat cu gândul că democraţia e pândită de un mare pericol”
Alegeri parlamentare 2020 Tăriceanu

Alegeri parlamentare 2020 Tăriceanua afirmat, la ieşirea din secţia de votare din Calea Plevnei, că a votat cu gândul la faptul că democraţia se află într-un mare pericol.

Alegeri parlamentare 2020 Tăriceanu a votat cu gândul la democraţie

Fostul lider ALDE este de părere că există o tendinţă evidentă către totalitarism.

Am votat cu gândul că democraţia noastră e pândită de un mare pericol, acumularea puterii în mâna unui singur om. Tentaţia spre totalitarism există de secole, totalitarismul nu e numai de stânga. Cei din generaţia mea au trăit în comunism şi am suferit din acest motiv. Nu aş vrea ca generaţiile de azi şi de mâine să se regăsească în aceeaşi situaţie politică în care o persoană decide totul. Puterea trebuie împărţită între diferiţii actori politici, între instituţiile politice, între partide, Parlament, Executiv. Aşa este într-o societate democratică şi asta îmi doresc eu în România mea şi pentru cetăţenii mei„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu, candidat la alegerile parlamentare din partea Pro România

Pe 19 octombrie, Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al ALDE. Ulterior, Tăriceanu a menţionat că toţi demisionarii din ALDE vor candida la alegerile parlamentare din partea Pro România. Alături de Călin Popescu Tăriceanu au mai demisionat 21 de lideri judeţeni, precum Varujan Vosganian sau Emilian Frîncu, dar şi unii parlamentari. Conducerea ALDE a decis, în data de 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune între ALDE și PRO România.

Citeste si Alegeri parlamentare 2020. Elena Băsescu: „Am votat cu speranţa ca viitorii parlamentari să susţină familiile monoparentale şi creşterea natalităţii”

La începutul lunii decembrie, Călin Popescu Tăriceanu avertiza că românii izolaţi sau carantinaţi la domiciliu ar putea întâmpina dificultăţi pentru a vota la alegerile parlamentare. Fostul premier a precizat că aceşti alegători pot beneficia de o urnă specială „doar dacă depun o cerere şi o copie a deciziei de carantină emisă de DSP”.

Se fac reglajele fine la „marea mangleală” de pe 6 decembrie! Autoritatea Electorală Permanentă le spune alegătorilor izolați sau carantinați la domiciliu cum pot să voteze!

Pe scurt: ei pot beneficia de o urnă specială DOAR dacă depun o cerere și o copie a deciziei de carantină emisă de DSP! Mă întreb cum să depună actele astea dacă sunt izolați? Au toți oamenii acasă XEROX-uri ca să facă copii după decizie? Au toți computere și mail-uri ca să le trimită pe internet?”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.